مهندس ضرغامی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تجلیل از «چهرههای ماندگار میراثفرهنگی» را تجلیل از مقام علم، و دانش و قدردانی از مفاخر دانست و مفاخر را «چهرههای ماندگار هویتی میراث» برشمرد.
من درباره دیروز، امروز و فردای ایران گفتم که اگر ما از ایران بزرگ با قدمت ۷۰۰۰ساله سخن میگوئیم یعنی از حکیم توس فردوسی با شاهنامه، حافظ و سعدی، که اعتبار و افتخار ما هستند، از فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی که در طول تاریخ پویا و مانا بوده است.
مفاخر و سرآمدان «حافظه تاریخی یک ملتاند.» همانظور که مردان و زنانی چون شهید بزرگ مقاومت حاج قاسم سلیمانی «حافظ امنیت» ما بوده است. تأکید کردم که جامعهای که حافظه تاریخی خود را به فراموشی بسپارد گذشته و تاریخ و هویت خود را فراموش کرده است و چنین جامعهای در حالت گسست و تعلیق خواهد بود و تجلیل از مفاحر و فرزانگان میراثفرهنگی قدردان از تاریخ و تمدن، علم، هنر ایرانیان است.
در این مراسم که با اقبال گسترده نخبگان، پیشکسوتان و مدیران میراثفرهنگی برگزار شد از ۱۲ چهره برتر تجلیل بعمل آمد:
زنده یاد دکتر باقر آیتاللهزاده شیرازی، دکتر محمد حسین سمسار، مهندس مهدی مجابی، مهندس محمد حسن محبعلی، مهندس علی اکبر سعیدی، محمد دکتر میرشکرایی، دکتر محمد رحیم صراف، دکتر محمد رضا اولیا، دکتر عبدالله جبل عاملی، دکتر رجبعلی لباف خانیکی، دکتر حمیده چوبک و فائق توحیدی.
دبیرخانه دائمی چهرههای ماندگار در معاونت میراثفرهنگی تشکیل شده است و این مراسم هرساله با معرفی و انتخاب ۱۲ نفر از سرآمدان و پیشکسوتان میراثفرهنگی تداوم خواهد یافت. امید که مصداق این سخن حکیم پر آوازه توس، فردوسی باشیم:
من این نامه فرخ گرفتم به فال
همی رنج بردم به بسیار سال
سرآرم من این نامه باستان
به گیتی بماند زما داستان
انتهای پیام/