ثبت جهانی یلدا به تقویت صلح در منطقه کمک می‌کند/ رسوم شب یلدا در ایران و افغانستان کاملا مشابه است

رایزن فرهنگی ایران در هرات و پژوهشگر حوزه میراث‌فرهنگی با اشاره به اهمیت ثبت مواریث‌ فرهنگی مشترک بین دو کشور گفت: ثبت جهانی یلدا به‌عنوان یک میراث ناملموس مشترک بین ایران و افغانستان به طور حتم به تقویت صلح و دوستی در منطقه کمک می‌کند.

مجید خالق‌نیا در گفت‌و‌گو با خبرنگار میراث‌آریا، با بیان این مطلب و با اظهار خرسندی از ثبت جهانی پرونده میراث‌ ناملموس یلدا / چله در هفدهمین نشست کمیته بین‌الدولی برای پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس، اظهار کرد: پرونده‌ای به صورت مشترک به این اجلاس بین‌المللی ارائه شده که تمام رسوم و آیین‌های این پرونده ناملموس در ایران و افغانستان مشابه هم است.

او اضافه کرد: ایران و افغانستان دارای ریشه‌های مشترک فرهنگی و تاریخی هستند که هم‌زبانی این دو کشور باعث شده تا این اشتراکات پیوند غنی‌تری داشته باشد.

خالق‌نیا ادامه داد: همزمان با بزرگداشت یلدا یا همان چله در ایران، مردم افغانستان نیز در طولانی‌ترین شب سال این مراسم را برگزار می‌کنند و مراسم و آیینی که در ایران وجود دارد در افغانستان نیز کاملا رعایت می‌شود.

رایزن فرهنگی ایران در هرات یادآور شد: این اتفاق خوب رقم خورد و این اثر ناملموس به صورت مشترک بین ایران و افغانستان ثبت جهانی شد. با توجه به این که یلدا نمادی از صلح و نوع‌دوستی و انسان‌دوستی است، ثبت جهانی این میراث ناملموس نیز می‌تواند به تقویت صلح کمک کند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در شب یلدا خانواده‌ها دور هم جمع می‌شوند و معمولا محوریت جمع شدن خانواده‌ها در این شب چه در ایران و چه در افغانستان بزرگترها و ریش سفیدان فامیل هستند و یکی از آیین‌های پسندیده در این شب، بهره‌مندی از نصایح و نیز تجارب ارزشمند این افراد است.

رایزن فرهنگی ایران در هرات ادامه داد: یکی دیگر از رسوم زیبای شب یلدا یا همان شب چله برقراری آشتی و صلح بین افراد و پایان دادن به کینه‌ها و کدورت‌ها است، از این رو ذات یلدا صلح، آرامش و دوستی است. برای همین است که اعتقاد دارم مطرح شدن این پرونده در سطح جهانی نیز به طور حتم به تقویت صلح به‌ویژه در منطقه کمک می‌کند.

خالق‌نیا با بیان این که یقین داریم ثبت مشترک پرونده یلدا باعث توسعه مناسبات فرهنگی بین ایران و افغانستان می شود و به تقویت روابط فرهنگی دو ملت کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال‌های آینده نیز شاهد ثبت جهانی مواریث فرهنگی ناملموس مشترک بین دو کشور ایران و افغنستان باشیم.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14010907622612

برچسب‌ها