تله‌کابین در معدن گردشگری انگوران راه‌اندازی می‌شود/ برپایی جشنواره ماهی برای ترویج فرهنگ غذای سالم

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان عنوان کرد: امکانات بهره‌برداری از تله‌کابین در محل معدن انگوران برای گردشگران مهیا می‌شود تا گردشگران با این تله‌کابین بخشی از مسیر را طی و بر فراز آن طبیعت زیبای منطقه ماهنشان و انگوران را مشاهده کنند.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان، سید سعید صفوی ۱۳ آذرماه ۱۴۰۱ گفت: بیلبوردهای معرفی جاذبه‌های گردشگری و تاریخی با هدف آشنایی هرچه بیشتر گردشگران و مسافران با جاذبه‌ها و ظرفیت‌های گردشگری استان، در محورهای مواصلاتی استان به‌ویژه در شهرستان ماهنشان باید نصب شود. نصب بیلبوردهای تبلیغی و تصاویر جاذبه‌های تاریخی و گردشگری در ورودی شهرستان‌ها سبب جذب بیشتر گردشگران و ماندگاری آن‌ها در شهرستان می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: یکی از اقدامات مهم برای توسعه ژئوتوریسم معدنی در شهرستان ماهنشان، حمایت از فعالیت برنامه‌ریزان، سیاست‌گذاران گردشگری، برنامه‌ریزان، متخصصان توسعه و سایر ذی‌نفعان گردشگری است. بازدید از معادن مدرن و جدید و آشنایی با روش‌های معدن‌کاری که بیشتر جنبه آموزشی دارد را می‌توان جزو جاذبه‌های گردشگری معدنی به شمار آورد.

صفوی گفت: معدن انگوران جزو معدود معادن فعال کشور بوده و صنعت گردشگری را در برنامه‌های خود قرار داده است.

او بیان کرد: در نزدیکی معدن انگوران کارخانه بزرگ کالسیمین وجود دارد که مواد اولیه استخراجی از مجتمع انگوران را از طریق روپ وی (تله‌کابین) به طول تقریبی ۲۰ کیلومتر تا کارخانه حمل می‌کند که می‌توان با مطالعه و برنامه‌ریزی‌ به‌عمل‌آمده، گردشگران داخلی و خارجی با این تله‌کابین بخشی از مسیر را طی و بر فراز آن طبیعت زیبای منطقه ماهنشان و انگوران را مشاهده کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: در حوزه صنایع‌دستی این منطقه دارای قدمت طولانی است و در سطح استان زنجان و کشور حرفی برای گفتن دارد.

برگزاری جشنواره ماهی در ماهنشان

فرماندار ماه‌نشان نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: این شهرستان یکی از قطب‌های معدنی استان زنجان است که از نظر میزان تولید، اهمیت و ارزش و تأثیر در رشد و توسعه استان مقام اول و از نظر میزان ذخیره در رتبه سوم استان قرار دارد.

محمدرضا محمدی تأکید کرد: باید برای تقویت زیرساخت‌های گردشگری مانند برپایی جشنواره ماهی در راستای ترویج فرهنگ تغذیه سالم اقدام کنیم و در حوزه اطلاع‌رسانی و تبلیغات قوی‌تر ظاهر شویم.

او گفت: از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خواستارم تا به زیرساخت‌های گردشگری در این شهرستان توجه ویژه‌ای کند. درصورتی‌که امکانات رفاهی و محل‌های اقامتی در این شهرستان ایجاد شود امکان جذب گردشگران افزایش می‌یابد.

کارشناس استانداری گفت: معدن انگوران پتانسیل بسیار بالایی در بحث پذیرش گردشگر دارد و جوانان، دانش آموزان و دانشجویان در این منطقه می‌توانند ضمن آشنایی نزدیک با فرآیند معدنکاری، در آینده رشته معدن را به‌عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب کنند.

محمدی بیان کرد: ماهنشان، با طبیعت بکر و زیبایش در حاشیه رودخانه قزل‌اوزن دوره‌های تاریخی متعددی را تجربه کرده است و وجود قلعه‌ها و بناهای تاریخی ماهنشان را به‌عنوان منطقه‌ای غنی گردشگری معرفی می‌کند و برگزاری جشنواره‌های مختلف و متناسب بافرهنگ و سنت‌های ماهنشان همانند جشنواره ماهی و زردآلو می‌تواند شهر ماهنشان در سطح کشور معرفی کند.

توسعه زیرساخت های گردشگری معدن

مسئول روابط‌عمومی مجتمع سرب و روی انگوران افزود: مجتمع سرب و روی انگوران با توجه به اینکه بزرگ‌ترین معدن سرب و روی در خاورمیانه و دارای معدن سنگ عظیم تراورتن و معدن زیرزمینی با دو تونل به طول تقریبی هرکدام ۱۲۰۰ متر است، از ابتدای سال ۹۸ به‌صورت رسمی‌ وارد حوزه گردشگری معدنی شد.

عباس اولیایی افزود: هم‌جواری معدن انگوران با دو جاذبه طبیعی منحصربه‌فرد ییلاق ماه‌نشان و پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان از دیگر مزایای این معدن به شمار می‌آید و تأمین زیرساخت‌ها در حوزه اقامتی و حمل‌ونقل جزو اولویت‌ها  در معدن انگوران است.

ورودی ییلاق ماه‌نشان که با توجه به وضعیت کوهستانی منطقه تنها راه ورود و خروج عشایر از این مسیر انجام می‌شود و از طرف دیگر مجتمع در مسیر راه زنجان به تکاب و بنای تاریخی تخت سلیمان قرار دارد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14010914931230

برچسب‌ها