بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، ذاتالله نیکزاد دبیر همایش و عضو هیأت علمی پژوهشگاه در همایش چشمانداز منطقهای میراث راه ابریشم، همزیستی فرهنگها گفت: این همایش که با رویکرد منطقهای و با نگاه به همزیستی فرهنگها برگزار شده با هدف گردآوری پژوهشهای صاحبنظران و دانشوران حوزههای گوناگون دانش و یادآوری موضوع راه ابریشم برای فعالیتهای علمی آینده طرحریزی شده است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری افزود: با اینکه زمان کوتاهی از فراخوان تا برگزاری همایش وجود داشت، مقالههای گوناگونی در حوزههای تخصصی مرتبط با محورهای همایش، توسط نویسندگان به دبیرخانه ارسال شد و پژوهشکدههای پژوهشگاه نیز به فراخور موضوع با این همایش همکاری کردند.
او با بیان اینکه، تا 15 اسفند فرصت تکمیل مقاله وجود دارد و شرایط آن از طریق وبگاه همایش اطلاعرسانی خواهد شد، تصریحکرد: 40 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که این میزان نشان میدهد جامعه علمی ایران در حال اندیشه است و نیاز جامعه را برطرف میکند.
راهها، عامل تبادل فرهنگها در مقیاس ملی و بینالمللیاند
در ادامه این همایش علیرضا انیسی معاون پژوهشی و عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری گفت: راه ابریشم از آنجایی مهم است که تنها یک راه نیست و توسعه و گسترش تمدنها و فرهنگها مدیون پدیدهای به نام راه و دسترسی هستند.
او با بیان اینکه راهها تنها در زمینه تجاری کاربرد ندارد و عامل تبادل فرهنگها در مقیاس ملی و بینالمللیاند، افزود: باید به میراث این راه در حوزه تاریخ، مردمشناسی و... توجه کرد و یکی از مراکزی که میتواند در این حوزه فعالیت کند پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری بوده که اقدامات خوبی را در این زمینه رقم زده است.
انیسی خاطرنشان کرد: راه ابریشم به آن دلیل دارای اهمیت است که میتواند روابط و همکاریهای ما را با همسایگانمان ادامه و تداوم دهد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در پایان ابراز امیدواری کرد بتوانیم این همایش را در سال آینده بصورت بینالمللی برگزار کنیم و نشان دهیم که جایگاه ایران در تبادلات فرهنگی در گذشته تا چه اندازه قوی بوده و نیاکان ما تلاش کردند که این جایگاه را مستحکم نگه دارند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/