بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، سیدجواد موسوی با اعلام این خبر گفت: آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی هرساله در ایام نوروز یکی از مقصدهای گردشگری فرهنگی و ادبی مهم کشور بهشمار میرود که امسال از ۲۵ اسفندماه 1401 تا ۱۲ فروردینماه سالجاری حدود 150 هزار نفر از آرامگاه فردوسی بازدید کردهاند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی ادامه داد: نقش حکیم ابوالقاسم فردوسی و اثر سترگ شاهنامه فردوسی به عنوان مهمترین حامل انتقال بخشی ازمیراث فکری، فلسفی، عرفانی و حماسی ادبی ایران به نسلهای بعد از خود چنان است که ما هماکنون نیازمند رجوع و بازخوانی مجدد شاهنامه برای تقویت و احیای بنمایههای هویت بخش اسلامی و ایرانی خوددر روزگار معاصر هستیم.
موسوی تصریح کرد: در زیر کاخ بلند منظومه حماسی حکیم حماسه سرای توس یعنی شاهنامه همه ایرانیان توانستند هویت ملی خود را با تمسک و اعتصام به ولایت اهل بیت حفظ کنند و این مهمترین دستاورد و میراث معنوی فردوسی است که به ایرانیان عرضه کرده است.
او تاکید کرد: آرامگاه او به این دلیل سالیانه پذیرای خیل مشتاقان و ارادتمندان اهل بیت و علاقمندان به هویت ملی است که یک نوع ادای دین به ساحت شخصیت این حکیم بزرگ است.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی افزود: شاهنامه فردوسی تحکیمدهنده و مقوم دو مولفه هویت دینی و هویت ملی ما ایرانیان است که در حال حاضر این دو نقش بیبدیلی در بازدارندگی نفوذ فرهنگ غربی که نتیجه آن ازخودبیگانگی فرهنگی است، دارد.
موسوی ادامه داد: بیدلیل نیست که هر ساله بر میزان ارادتمندان به این شاعر حماسی افزوده میشود چرا که در بنمایههای معرفتی و ضمیر ناخودآگاه تاریخی ما ایرانیان حماسههایی که برای ترویج ارزشهای الهی و اسلامی با رویکردهای نگاه به هویت ملی باشد مهمترین منابع تاریخ تفکر اسلامی و ملی ما ایرانیان است.
همچنین سید هاشم حسینی مدیر مجموعه تاریخیفرهنگی آرامگاه فردوسی با اشاره به حضور پرشور مسافران نوروزی در این مجموعه تاریخیفرهنگی گفت: در کنار بازدید از آرامگاه فردوسی مردم با بازدید از موزه فردوسی که دارای سه بخش پیشینه تاریخی توس که نمایش اشیای کاوشهای باستانشناسی توس است و بخش اشیا و آثار مرتبط با شخصیت فردوسی و شاهنامه فردوسی نیز آشنا میشوند.
او ادامه داد: در آرامگاه فردوسی مزار دو شخصیت ادبی و هنری معاصر یعنی مرحوم مهدی اخوان ثالث و استاد محمدرضا شجریان قرار گرفته است که بر غنای فرهنگی این مجموعه افزوده است.
مدیر مجموعه تاریخی فرهنگی آرامگاه فردوسی به دیگر برنامههای این مجموعه در نوروز امسال اشاره کرد و گفت: برپایی نمایشگاه صنایعدستی و سوغات ایرانی، برپایی سفره هفتسین نوروزی و اجرای نقالی و شاهنامهخوانی و همچنین اجرای سرود توسط گروههای سرود از استانهای لرستان و چهارمحال بختیاری و سایر استانهای دیگر که همراه با پوشش لباس منطقهای و زبان قومی خود است از دیگر برنامههای فرهنگی و هنری نوروز باستانی سال ۱۴۰۲در آرامگاه فردوسی بود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/