بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی، مرتضی صفری، 20 فروردین 1402 در پی انتشار تصویری در رسانهها مبنی بر تبدیل محوطه مسجد جامع ارومیه به مکانی برای اسکان معتادان متجاهر، انجام شد، اظهار کرد: مطالبهگری رسانهها در حوزههای مربوط به این ادارهکل قابل قدردانی بوده و من به شخصه نیز از این اقدام آنها استقبال میکنم اما در کنار مطالبهگری باید رعایت انصاف را کرد و از نگاه سطحی به مسائل جلوگیری کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: در حفظ و نگهداری مسجد جامع ارومیه چندین دستگاه از جمله ادارهکل اوقاف و امور خیریه، شهرداری ارومیه، حوزه علمیه و ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان وظایفی را برعهده دارند و نباید در اینگونه موارد انگشت اتهام را تنها متوجه ادارهکل میراثفرهنگی استان کرد.
او ادامه داد: برای جلوگیری از تجمع معتادان متجاهر در اطراف مسجد جامع ارومیه در اسرع وقت این ادارهکل میتواند با نردهکشی یا تخریب پلههای منتهی به پشت ساختمان مسجد از حضور آنها جلوگیری کند اما این اقدامات مقطعی بوده و دردی را از مشکلات گردشگری مرکز شهر حل نمیکند.
صفری تصریح کرد: مسجد جامع در کنار بازار تاریخی ارومیه یکی از مکانهای دیدنی و شاخص شهرستان هستند که در مرکز شهر قرار داشته و از طرفی چون ۷۰ درصد هتلها و مراکز اقامتی ارومیه نیز در شعاع چند کیلومتری مرکز شهر قرار دارد این منطقه یکی از مراکز گردشگری مهم ارومیه محسوب میشود، اما متاسفانه مرکز شهر به محلی برای جولان معتادان متجاهر تبدیل شده و هر گردشگر با ورود به شهر و بازدید از این منطقه با صحنههای تاسفباری مواجه میشود که ضربه مهلکی به توسعه گردشگری در ارومیه میزند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی با تاکید بر ضرورت اجرای پروژه ساماندهی میدان امام ارومیه در اسرع وقت تصریح کرد: در گذشته طرح در نظر گرفته شده برای این پروژه بر مبنای توسعه تجاری در مرکز شهر طراحی شده بود که اخیرا در جلسه برگزار شده به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و با حضور مدیران کل راه و شهرسازی استان، شهردار و اعضای شورای شهر ارومیه و ... مقرر شد با انجام تغییراتی، این میدان به یک مرکز فرهنگی و تاریخی تبدیل شود چرا که تجاریسازی این منطقه به افزایش ترافیک منجر میشود.
او خاطرنشان کرد: در طرح جدید میدان امام مقرر شده است دروازههای تاریخی شهر و میادینی همچون بوغدا و کومور میدانی احیا شود که اجرای هر چه سریعتر این پروژه اهتمام جدی همه دستگاههای مربوطه را میطلبد.
صفری با بیان اینکه تاکنون سه میلیارد تومان برای مرمت و احیای ضلع شرقی مسجد جامع ارومیه هزینه شده است، اظهار کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان نیز ۱۲ میلیارد تومان برای ادامه اجرای پروژه مسجد جامع ارومیه مصوب شده است که برای سرعت یافتن پروژه در سال جاری نیازمند تخصیص این اعتبارات هستیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی با انتقاد از بسته بودن درب مسجد جامع ارومیه از طرف بازار گفت: متاسفانه تاکنون چندین بار تلاش کردهایم که در مسجد جامع به روی بازاریان باز شده و در ایام مهمی همچون ماه رمضان و مناسبتهای مذهبی دیگر شاهد رونق این مسجد باشیم که متاسفانه توفیقی در این زمینه نداشته و در آستانه شبهای قدر مسجد جامع ارومیه سوت و کور بوده و خبری از برگزاری مراسم و برپایی نماز جماعت در این مسجد نیست.
انتهای پیام/
انتهای پیام/