تبادل گردشگران بین بم و ژاپن از ضرورت‌هاست

سفیر ژاپن در تهران گفت: با توجه به ظرفیت‌های گردشگری شهر بم تبادل گردشگران بین کشور ژاپن و این شهر تاریخی از ضرورت‌ها است.

به‌گزارش میراث‌آریا و به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان، کازوتوشی آیکاوا روز دوشنبه 28 فروردین‌ماه 1402 در حاشیه سفر به شهرستان بم با بیان اینکه شهر بم جایگاه ویژه‌ای در قلب مردم این کشور دارد اظهار کرد: زلزله تلخ سال ۲۰۰۳ میلادی در این شهرستان قلب هر انسانی را به درد آورد و کشور ژاپن نیز به عنوان نوع‌دوستی به مردم این شهر کمک کرد.

سفیر ژاپن در تهران با اشاره به تجربه تلخ زلزله در شهر بم و ژاپن و تجربه‌ها و چالش‌های بسیار زیادی که در بازسازی کسب کرده‌اند بیان کرد: می‌توان این تجربه‌ها را در اختیار یکدیگر قرار دهیم.

او ادامه داد: در زلزله بم دولت و مردم ژاپن برای ساخت یک مدرسه و بازسازی ارگ تاریخی بم کمک کردند و همچنین در آن زمان امدادگران بسیاری از کشور ژاپن برای کمک و نجات مردم به شهر بم آمدند.

آیکاوا گفت: در سال ۲۰۰۶ آژانس همکاری بین‌المللی ژاپن (جایکا) به ایران آمد تا به مردم ایران در بازسازی مکان‌های دیدنی و تاریخی این شهر زیبا کمک کند.

او خاطرنشان کرد: بسیار خوشحالیم که امروزه شهر بم و به‌خصوص ارگ تاریخی آن بازسازی شده و پیشرفت بسیار چشمگیری داشته است.

بم به واسطه کمک‌های کشور ژاپن ثبت جهانی شد

مدیر پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن نیز گفت: بم به واسطه کمک‌های ژاپن به ارگ تاریخی بم در زمان زلزله و در بحث مطالعات و هزینه ایاب و ذهاب و همچنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی که در آن زمان، ثبت جهانی شد.

محسن قاسمی افزود: دولت ژاپن در آن زمان مبلغ ۵۰۰هزار دلار برای ثبت جهانی بم هزینه کرد و همچنین تجهیزات و ماشین‌آلاتی را در اختیار ارگ بم گذاشت.

او بیان کرد: این تجهیزات پس از گذشت ۲۰ سال همچنان به خوبی کار می‌کنند و در ارگ تاریخی از آن‌ها استفاده می‌شود.

مدیر پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن خاطرنشان کرد: دولت ژاپن نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰هزار دلار تجهیزات از طریق صندوق امانی ژاپن نزد یونسکو برای ارگ تاریخی بم در نظر گرفت.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020129459886

برچسب‌ها