دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار به ایستگاه پایانی رسید

دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی با معرفی برگزیدگان به ایستگاه پایانی رسید.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل‌از روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی، مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی، شامگاه سه‌شنبه ۹ خردادماه ۱۴۰۲ با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی، هیئت داوران جشنواره، جمعی از هنرمندان و عکاسان و مقامات و مسئولین استانی در بیرجند برگزار شد.

رقابت عکاسان در دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار  از روز جمعه پنجم خرداد آغاز شد که به مدت چهار روز در سراسر این استان ادامه داشت.

بر اساس رای هیئت داوران جشنواره، در بخش معماری و میراث‌فرهنگی جشنواره فرشید احمدپور از تبریز به عنوان نفر اول، امیر عنایتی از تربت حیدریه نفر دوم و هادی دهقان‌پور از سبزوار به عنوان نفر سوم جشنواره برگزیده شدند.

در بخش طبیعت امین بهجت از آذربایجان غربی به عنوان نفر اول برگزیده شد و احسان نیک‌فرجام از مازندران و عرفان سامان‌فر از فارس جایزه قابل تقدیر را دریافت کردند.

همچنین هیئت داوران در بخش صنایع‌دستی امید علیزاده از خراسان رضوی را به عنوان نفر اول برگزید و بهرام بیات از زنجان و فاطمه حسینی لاهیجی از تهران شایسته تقدیر شدند.

جایزه ویژه استاندار خراسان جنوبی نیز به جابر غلامی از شیراز و جایزه ویژه فرماندار بیرجند به سه نفر شامل پیمان حمیدی پور از خراسان شمالی، نسترن باش افشار از تهران و سروش جوادیان از تهران اعطا شد.

جایزه سرزمین گردشگری بادامشک هم به نسترن باش افشار از تهران و امین رحمانی از قزوین تعلق گرفت، جایزه ویژه استان نیز به عمار کیوانی از بیرجند اعطا شد.

دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی موفق عمل کرد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی در آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی گفت: این جشنواره بسیار موفق عمل کرد.

سیدمحمدرضا طالبی ضمن تقدیر و تشکر از ادارهکل میراث‌فرهنگی استان بیان کرد: تیم برگزاری این جشنواره بسیار منسجم عمل کرد و کار بزرگی در راه معرفی استان صورت گرفت که جای تقدیر دارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی در این مراسم گفت: سفر عکاسان به گوشه گوشه استان و معرفی شهرها و روستاهای استان به عکاسان کشور بسیار ارزشمندی است.

او بیان کرد:عکاسی رشته‌ای است که از علم و هنر در هم تنیده شده، بدین معنا که علم در کنار هنر قرار گرفته و زیبایی منحصر به‌فرد را بوجود آورده است.

طالبی افزود: عکسی حقیقی است که به بیان یک حقیقت می‌پردازد و یک اثر حقیقی و طبیعی را در معرض دید دیگران قرار می‌دهد و گویای آن پدیده است.

او گفت: بناهای تاریخی، محصولات کشاورزی منحصر به‌فرد، طبیعت و جاذبه های گردشکری زیادی در خراسان جنوبی داریم و از عکاسان هنرمندی که این بناها، آثار و ظرفیت‌های استان را در جشنواره ملی عکس میراث ماندگار به تصویر کشیدند، انتظار داریم این عکس‌ها را در سطح کشور و جهان از طریق مختلف ارائه کنند تا مردم جاذبه‌های ماندگار خراسان جنوبی را ببیند و به این استان سفر کنند.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر جهاد تبیین یکی از محورهایی که می‌تواند جهاد تبیین را به مردم ارائه کند، هنر عکاسی است.

او ادامه داد: در بخش اقتصادی و معیشتی مشکلاتی در کشور وجود دارد اما در کنار آن نظام و انقلاب توفیقات بسیار بزرگی در بخش‌های مختلف اعم از امنیتی، دفاعی و پزشکی به دست آورده است که وظیفه داریم آنها را برای مردم تشریح و تبیین کنیم و هنر عکاسی در این زمینه اثرگذار است.

رونمایی از تندیس دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی در آیین اختتامیه این جشنواره از تندیس جشنواره رونمایی کرد.

هادی شاهوردی بیان کرد: در کشور، استان خراسان جنوبی را کمتر به بادگیر می‌شناسند و در حالی که استان خراسان جنوبی بادگیرهای بی‌نظیری دارد و بشرویه به شهر بادگیرها معروف است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی بیان کرد: در همین راستا تندیس جشنواره از بادگیرهای خانه اسدی بشرویه الهام گرفته است و این تندیس به صورت چند وجهی طراحی شده به صورتی که از هر سمت نمایی جدید از باگیرها دیده می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: این استان با موقعیت جغرافیایی خاص، فرهنگ و تمدن غنی، بافت بومی و جاذبه‌های طبیعی و بکر خود می‌تواند برای هنرمندان به خصوص هنرمندان عکاس، موقعیت مناسبی برای به تصویر کشیدن زیبایی‌های این منطقه باشد.

با اشاره به دعوت و میزبانی از ۶۵ عکاس برای شرکت در دومین جشنواره عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی افزود: از این تعداد ۴۴ عکاس خارج از استان و بقیه بومی بودند که در شش گروه به شهرستان‌های استان اعزام شدند و طی چهار روز از بناهای تاریخی، آثار ثبت جهانی و سایر آثار طبیعی و گردشکری عکس گرفتند.

او بیان کرد: خراسان جنوبی با وجود ظرفیت‌های منحصربه‌فرد کمتر شناخته شده است و امیدواریم با هنر عکاسی هنرمندان بیش از پیش آثار تاریخی، طبیعی و گردشکری استان در سطح کشور و جهان معرفی شود.

عکاسان دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی نزدیک به 2هزار عکس به دبیرخانه جشنواره تحویل دادند

دبیر دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی گفت: عکاسان دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی نزدیک به 2هزار عکس به دبیرخانه جشنواره تحویل دادند.

میترا محمدی بیان کرد: 65 عکاس بومی و غیر بومی به مدت چهار روز از جاذبه های تاریخی، معماری، گردشگری و طبیعت، صنایع‌دستی و آداب و رسوم و ... استان عکاسی کردند و در پایان 1657 اثر به دبیرخانه تحویل داده شد.

دبیر دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی افزود: هیئت داوران جشنواره پس 9 ساعت داوری از میان عکس‌های ارسالی به دبیرخانه صد عکس در سه بخش جشنواره را برای شرکت در نمایشگاه انتخاب کردند.

محمدی ادامه داد: در بخش عکاسان معماری و میراث‌فرهنگی سه نفر برگزیده (مقام اول، دوم و سوم) و در بخش عکاسی طبیعت و گردشگری سه نفر برگزیده (یک مقام اول و 2 مقام شایسته تقدیر) و در بخش صنایع دستی و آداب و رسوم سه نفر برگزیده (یک مقام اول و 2 مقام شایسته تقدیر) انتخاب شدند.

او گفت: عکاسان دو روز بیرجند و دو روز در قالب اردوهای جداگانه به 10 شهرستان استان سفر کردند و در سه بخش جداگانه با هم رقابت کردند.

هیئت داوران این جشنواره متشکل از افشین بختیار، امیرعلی جوادیان، محمدعلی بیدختی، سعید محمودی ازناوه و بردیا سعادت بودند.

بر اساس آخرین آمار رسمی، تعداد آثار خراسان جنوبی در فهرست میراث ملی به 1010 اثر رسیده که از این تعداد ۷۰۳ اثر متعلق به بناهای تاریخی و ۸۰ اثر طبیعی است. این استان دارای پنج اثر ثبت جهانی است و در حال حاضر تعداد آثار شناسایی‌شده و ثبت‌نشده خراسان جنوبی ۲۲۰۰ اثر است.

بیانیه هیئت داوران دومین  جشنواره ملی عکس میراث ماندگار

متن بیانیه هیئت داوران این جشنواره به شرح زیر بود:

«عکس، به تحقیق رسانه ای فراتر از آنچه تصور می شود در توسعه دانش و فرهنگ تصویری، اجتماعی و هنری به ویژه در توسعه پایدار نیروی انسانی خلاق و ماهر و مدیریت کلان جوامع بشری تاثیر گزار بوده و خواهد بود.

با عنایت به باور فوق داوران جشنواره ملی عکس میراث ماندگار بر این اصل اتفاق نظر داشته‌اند که به حسب فراخوان جشنواره از میان حدود 1657 عکس شرکت یافته در این جشنواره، زمینه غالب را در قدرت و قابلیت و ارزش هنری پیام عکس‌ها با تاکید بر شکوفایی و زندگی و  سایر قابلیت عکس‌ها، مورد  شناخت، تفسیر و قضاوت قرار دهند. 

آنچنان که انتخاب نهایی عکس‌ها از میان آثار دریافتی و خروجی آثار و تاثیر آن بر مخاطب، به‌ویژه بر رشد و ارتقای صنعت گردشگری و کیفیت زندگی مردم این استان به طور جدی  و معنی‌دار، از سطح دیدن عکس‌ها و عبور از آنها به سوی تصمیم‌سازی‌های بزرگ و خدمات ارزنده مدیریتی ارتقای نقش یابد و هزینه‌های مربوط به برگزاری این جشنواره، شخصیت سرمایه‌گذاری مولف به دست آورد و تاریخ محور و ماندگار بماند.

صد عکس، در سه بخش جشنواره برای نمایش در نمایشگاه انتخاب شد. در بخش برگزیده بخش عکاسان حرفه‌ای کشوری سه نفر، در بخش عکاسان معماری و میراث‌فرهنگی سه نفر، در بخش عکاسی طبیعت و گردشگری سه نفر و در بخش صنایع‌دستی و آداب و رسوم سه نفر برگزیده شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند.

انتخاب سه عکس اول تا سوم در سه بخش و سه عکس شایسته تقدیر در بخش دیگر، جنبه نمادین دارند و شیوه معمول نشانی هر جشنواره و نمایشگاه است، آنچه از نظر داوران بیش از نتیجه نمادین و نمایشگاهی آن در خور تحسین و توجه است، عکاسی و ثبت لحظه‌ها و ورود به صحنه رقابت شرکت‌کنندگان ارجمند و متفکر و علاقه‌مند عکاسی است. هیئت داوران مراتب تقدیر و تحسین و اعلام ثمر بخشی آثار را به حضور تمام شرکت‌کنندگان این جشنواره تقدیم می‌دارند.

هیئت داوران بر این نظر راسخند که عکس‌های منتخب، حاوی و حامل پیام‌های جدی برای مدیران تصمیم‌ساز، مجری طرح‌های توسعه پایداری و نیز مسئولان فرهنگی و اجتماعی در استان خراسان جنوبی است.

اراده جمعی مدیران میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و مردم شریف این استان قادر است، استان خراسان جنوبی را به شهرت جهانی و جذب حداکثری گردشگر و سرمایه برساند. موتور مولد قدرت عکس برای چنین جهش‌هایی به یقین بالنده است.

هیئت داوران هر رویداد عکاسی را یک اقبال اثربخش تلقی می‌کند.

هیئت داوران از فراهم‌آورندگان این جشنواره مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و و سخت‌کوشی ایشان برای برگزاری چنین برنامه‌ای قدردانی می‌کند.

هیئت داوران تداوم چنین جشنواره‌ای را تا رسیدن به آرمان‌های مطلوب امید دارند.»

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 1402031013902

برچسب‌ها