بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، رضا ایاز با اعلام این خبر افزود: مشارکت بخش خصوصی به عنوان یکی از راهبردهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفته است و در نقاط مختلف کشور پیگیری میشود.
این روند در شهرستان ساوه که ۴۳۰ اثر تاریخی شناسایی شده و ۱۳۰ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی دارد یکی از مسایل حیاتی است که به گفته رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان ساوه، در چند سال گذشته پنج نفر از سرمایهگذاران بخش خصوصی در راستای مرمت آثار با این اداره مشارکت داشتهاند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان ساوه اظهار کرد: این آثار شامل عمارت حاکم متعلق به دوره زندیه، امامزاده سید اسحاق متعلق به دوره صفویه و سلجوقی، خانه جوکار و خانه رضوی متعقل به دوره زندیه و آب انبار میرزا حسین عاملی متعلق به دوره صفویه است.
او با بیان اینکه سرمایهگذاران بخش خصوصی برای مرمت این آثار حدود ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه کردهاند، افزود: برخی از این آثار به صورت ملکی و برخی به صورت اجارهای در اختیار این افراد قرار دارد که تمام مراحل مرمت بر اساس نظریههای کارشناسی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی انجام شده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ساوه گفت: هم اکنون ۱۶ عمارت تاریخی در ساوه که در مالکیت بخش خصوصی است به مرمت نیاز دارد و دولت برای هر کدام با توجه به وضعیت موجود آن تسهیلات ارزان قیمت بالای ۱۰ میلیارد ریال پرداخت می کند.
ایاز گفت: براساس سیاستهای دولت سیزدهم مشارکت بخش خصوصی در مرمت، نگهداری و اداره ابنیه تاریخی بر اساس آیین نامه و استانداردهای مورد تایید وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یکی از اولویتهای این وزارتخانه است.
او ادامه داد: در این راستا دولت برای بازسازی و مرمت بناهای تاریخی و میراثی که مالکیت خصوصی دارند، کمک بلاعوض، کاربری مناسب اقتصادی و تسهیلات ارزان قیمت میدهد. از طرفی مالک خصوصی حق ندارد بنا را به حال خود رها کند و اگر کسی بخواهد این کار را انجام دهد، جرم محسوب و به دستگاه قضایی معرفی میشود. سال گذشته وزارت میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی در خصوص مرمت آثار تاریخی وقفی با سازمان اوقاف تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کرده تا برخی از این آثار که نیاز به مرمت و بازسازی دارند به صورت مشترک بین میراث فرهنگی و اوقاف مرمت شوند که مرمت امامزاده سید اسحاق در نتیجه این تفاهمنامه است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان ساوه افزود: مجموعه عمارت حاکم ساوه که سالها متروک و تخریب شده بود، با همت و تلاش مالک خصوصی بازسازی و به اقامتگاه بومگردی تبدیل شده است. موقوفه آب انبار حاج میرزا حسین عاملی مربوط به دوره زندیه به شماره ثبت ۱۱۹۱ در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و هم اکنون با کاربری رستوران، خانه تاریخی جوکار با کاربری رستوران سنتی و خانه رضوی نیز با کاربری مجتمع گردشگری در اختیار بخش خصوصی است.
ایاز در ادامه افزود: امامزاده سید اسحاق (ع) نیز به عنوان یک مکان زیارتی ساوه از دیرباز مورد توجه دوستداران اهلبیت (ع) بوده و یکی از زیارتگاههای مشهور استان مرکزی بهشمار میآید، نسب شریف این امامزاده با سه واسطه به امام هفتم شیعیان امام موسی کاظم(ع) میرسد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/