گلیم عنبران قابلیت ثبت جهانی دارد

رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی با بیان اینکه هنر ایرانی علاقه مندان زیادی در دنیا دارد، گفت: هنر صنایع‌دستی ایران و گیلان با قدمت و شگفتی که دارد می‌تواند به قطب اقتصادی تبدیل شود.

به‌گزارش میراث‌آریا و به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان،سعد القدومی 22 خرداد 1402 در بازدید از توانمندی‌ها و قابلیت‌های فوق العاده گلیم بافی و صنایع‌دستی  روستای عبران محله آستارا گفت: قابلیت‌های عنبران محله در گلیم بافی کم نظیر و شایسته تقدیر است.

رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی با اشاره به پیشینه و سابقه کهن گلیم بافی افزود: زنده نگه داشتن این رسم کهن در بین اقشار مختلف و روستاییان این منطقه، عنبران محله را متمایز کرده است.

گلیم عنبران محله قابلیت ثبت جهانی دارد

رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی با بیان اینکه هنر ایرانی علاقه مندان زیادی در دنیا دارد، گفت: هنر صنایع‌دستی ایران و گیلان با قدمت و شگفتی که دارد می‌تواند به قطب اقتصادی تبدیل شود.

القدومی با اشاره به جاذبه‌های بصری روستای عنبران محله آستارا اضافه کرد: عنبران محله در کنار شگفتی‌های صنایع دستی و گلیم بافی، از لحاظ جذابیت‌های طبیعی و روستایی هم حرفی برای گفتن دارد.

او با بیان اینکه تلاش هنرمندان صنایع‌دستی باید تبدیل به اقتصاد و درآمد شود، افزود: صادرات گلیم عنبران محله آستارا باید در اولویت قرار گیرد.

رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی با اشاره به پارامترها و قابلیت‌های گلیم بافی در عنبران محله اضافه کرد: گلیم عنبران محله قابلیت ثبت جهانی دارد.

القدومی با اشاره به نگرش خانوادگی به گلیم بافی در عنبران محله آستارا بیان کرد: مشارکت تمام اعضای خانواده برای بافتن گلیم در این روستا بسیار قابل تحسین است.

او، در هم تنیدگی فرهنگ و هنر در روستای عبران محله افزود: عنبران محله می‌تواند الگوی خوبی در حوزه روستاهای گردشگری و صنایع‌دستی در جهان باشد. گیلان روی ثروت هنر خوابیده است

مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور که به همراه رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی به گیلان و روستای عنبران محله سفر کرده است گفت: گلیم عنبران محله آستارا می‌تواند بسترساز تحول اقتصادی منطقه باشد.

او با اشاره به قابلیت‌های صنایع‌دستی و گلیم بافی عنبران محله افزود: گلیم عنبران محله آستارا تعامل اجتماعی و فرهنگی با گلیم عنبران اردبیل دارد.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه گیلان روی ثروت هنر خوابیده است، گفت: توسعه اقتصادی و صادرات محور صنایع‌دستی گیلان در اولویت است.

جلالی با اشاره به ظرفیت زمینی، هوایی، دریایی و ریلی ارتباط گیلان با کشورهای همسایه اضافه کرد: با بسته بندی درست و همچنین جاذبه سازی و ذائقه شناسی می‌توان اقتصاد این حرفه را رونق بخشید.

او بیان اینکه گلیم عنبران محله حیرت انگیز است، افزود: بانوان هنرمند صنایع‌دستی عنبران محله آستارا با کم‌ترین امکانات کارهای خارق العاده ای انجام می‌دهند.

لزوم جوان گرایی در حوزه دست سازه ها

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با تاکید بر لزوم جوان گرایی در حوزه دست سازه ها و صنایع‌دستی، اضافه کرد: انتقال نسل به نسل و سینه به سینه یافته‌های صنایع‌دستی بویژه گلیم بافی باید در دستور کار قرار گیرد.

جلالی با بیان اینکه جوان گرایی در صنایع‌دستی منجر به خلق ایده های نو می شود، گفت: بروزرسانی و ایده پدرهای در صنایع‌دستی سرعت گام‌گذاری در بازار جهانی را افزایش می‌دهد.

او با تاکید بر لزوم اقتصادی سازی صنایع‌دستی بویژه گلیم، افزود: پویایی اقتصاد صنایع‌دستی بویژه گلیم در گروه نگاه ذوق آور هنرمندِان است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه گلیم بافی عنبران محله قابلیت جهانی شدن دارد، گفت: ارزیابی ها در خصوص ثبت رشت به عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی انجام شده و قطعاً حضور «سعد القدومی» منشا خیر و برکات برای روستای عنبران محله در کلاس جهانی می شود.

جلالی با تصریح بر اینکه صنایع‌دستی موید و نماد تعاملات فرهنگی و اجتماعی بین کشورها، شهرها و مردمان است، اضافه کرد: گلیم عنبران نمادی از فرهنگ، هنر و هویت ایرانی و اسلامی است.

او با بیان اینکه دولت رویکرد اقتصاد هویت بنیان را در پیش گرفته است، افزود: نگاه به صنایع‌دستی به عنوان نماد هویت بخشی و اصالت ایرانیان مناطق مختلف بویژه گیلان در بخش اقتصاد و درآمد بسیار حائز اهمیت است.

تاکید بر نگاه توسعه مند به صنایع‌دستی

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با تاکید بر اینکه هر خانه ایرانی می‌تواند یک کارگاه صنایع‌دستی باشد، گفت: خانه‌های روستایی گیلان هرکدام نقش یک کارگاه صنایع‌دستی را ایفا می‌کنند.

جلالی با بیان اینکه نگاه توسعه مند به صنایع‌دستی اهمیت دارد، اضافه کرد: ظرفیت‌های صنایع‌دستی ایران و گیلان باید به گفتمان و جریان سازی تبدیل شود.

او با بیان اینکه صادرات صنایع‌دستی باید با کنش خردمندانه همراه شود، افزود: دولت در راستای ایجاد مشوق‌های صادراتی در حوزه صنایع‌دستی گام برداشته است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه جهان طالب هنر ایرانی است، گفت: صنایع‌دستی ایران بازار عظیم و پربازده در بازار جهانی دارد که باید به فعلیت برسد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020323709442

برچسب‌ها