بهگزارش میراثآریا و بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس، سید مؤید محسننژاد با اعلام این خبر گفت: تنوع کمنظیر آیینهای مذهبی و محرم استان فارس سبب شده که در ایام محرم و صفر شاهد مراسمهای متعددی در استان باشیم که هرکدام ریشه عمیقی در سنتها و باورهای ملی مذهبی دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس افزود: آیینها و رسوم فرهنگی و دینی همواره از جذابیتهای بسیاری بهویژه در گردشگری برخوردار است.
او درباره آیینهای ثبت شده عاشورایی فارس در فهرست آثار ناملموس ایران گفت: تاکنون آیین چارچوگردانی و چک چکو در استهبان، عمه کبار و تعزیه در خرم بید، خیمههای برافراشته و تعزیه در زرقان، تعزیه صحرا رود فسا، مراسم عاشورای روستای دوان کازرون، تعزیه مرودشت، مراسم پرچم سرخ حسینی در فورگ داراب، مراسم عزاداری لار، مراسم سینهزنی قطاری در شهر شیراز، چاووشخوانی اول محرم در بوانات، تعزیه شیراز و کازرون در زمره آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
محسننژاد افزود: شناخت و تداوم این رویدادها بر غنای فعالیتهای مذهبی در فارس افزوده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس گفت: آیین عزاداری سالار شهیدان برای مردم فارس تنها به سیاهبندی تکیهها محدود نمیشود بلکه ریشههای اعتقادی دیرین و قدیمی ویژهای دارد که آن را متمایز ساخته است.
او در پایان با اشاره به ظرفیتهای گردشگری مذهبی استان گفت: لازم است فعالان عرصه گردشگری بهویژه دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی بستههای مناسب سفر را زمینه گردشگری محرم تهیه و اجرا کنند تا گردشگران داخلی و خارجی هرچه بیشتر با آیینها و آداب ماه محرم در سایر نقاط استان فارس آشنا شوند و شاهد توسعه این نوع گردشگری و از سویی معرفی فرهنگ و سنت استان و کشور عزیزمان باشیم.
انتهای پیام/
نظر شما