تحسین کارشناسان مجمع جهانی صنایع‌دستی از کپوبافی دزفول/ معرفی بسته گردشگری شهر در قالب طرح جامع

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان ضمن تبریک ثبت جهانی شهر دزفول در حوزه کپوبافی گفت: خوشبختانه سال گذشته در بازدیدی که توسط کارشناسان مجمع جهانی صنایع‌دستی از شهر دزفول انجام شد، بر این موضوع صحه گذاشته شد که کپوی دزفول ظرفیت جهانی شدن را داراست.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، محمدحسین ارسطوزاده در جریان بازدید از بناها، اقامتگاه‌ها و رستوران‌های سنتی موجود در بافت تاریخی دزفول اظهار کرد: شهرستان دزفول با دارا بودن ظرفیت‌های تاریخی، معماری مذهبی و طبیعی در کنار فرهنگ غنی مردم و ساکنانش یکی از قطب‌های گردشگری کشور محسوب می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان ادامه داد: قطعاً وجود جاذبه‌ها، شهر دزفول را به یک شهر معروف در حوزه گردشگری کشور تبدیل کرده است و جا دارد که ما این ظرفیت‌ها را بهتر بشناسیم و معرفی کنیم.

او با تأکید بر این‌که زیرساخت‌ها باید در این شهر بیش از پیش بوجود آید، افزود: همه بناهایی که در محدوده بافت تاریخی قرار دارند شامل برنامه‌های درنظر گرفته‌ شده از قبیل وام مشارکتی هستند و متقاضیان می‌توانند ثبت‌نام کنند، اداره میراث‌فرهنگی دزفول نیز آماده ارائه خدمات در این خصوص است.

ارسطوزاده گفت: بناهای ارزشمند باید توسط بخش خصوصی به فضاهای با کاربری گردشگری و فرهنگی تبدیل شوند که در این‌صورت آن بناها در واقع باز زنده‌سازی و منجر به تولید اشتغال و رونق اقتصادی می‌شود.

او با بیان این‌که در همه جای دنیا، بافت‌های تاریخی محور گردشگری و محرک اقتصادی هر شهر هستند، افزود: قطعاً در شهر تاریخی دزفول این امکان وجود دارد  و رویکرد ما در بافت تاریخی این است که محلات بهسازی محیطی شوند چراکه بهسازی محیطی باعث می‌شود که سرمایه‌گذار ترغیب شود تا بناهای ارزشمند در آن محله و یا محوطه را به عنوان متاعی برای سرمایه‌گذاری درنظر بگیرد و ورود کند که این ورود بخش خصوصی موجب احیا بافت تاریخی خواهد شد و قطعاً یکی از رویکردهای اساسی برای باززنده‌سازی بافت است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با اشاره به این‌که در حوزه دیگر آثار تاریخی از جمله سازه‌های آبی و بناهای مذهبی هم برنامه‌هایی تدوین شده است، تصریح کرد: به نظر ما باید طرح جامع گردشگری شهر دزفول تدوین شود که این موضوع در دستور کار است؛ براساس این طرح که توسط مشاور در دست تهیه است، بناهای تاریخی، جاذبه‌های طبیعی و همه ظرفیت‌ها از جمله صنایع‌دستی در کنار هم در قالب یک طرح جامع، بسته گردشگری شهر دزفول را معرفی خواهند کرد.

او در ادامه به صنایع‌دستی معروف شهر دزفول اشاره کرد و گفت: شهر دزفول به عنوان شهر صنایع‌دستی در حوزه کپوبافی ثبت جهانی شد. خوشبختانه سال گذشته در بازدیدی که توسط کارشناسان مجمع جهانی صنایع‌دستی از شهر دزفول انجام شد، بر این موضوع صحه گذاشته شد که کپوی دزفول ظرفیت جهانی شدن را داراست.

ارسطوزاده تصریح کرد: قطعاً صنایع‌دستی دیگر این شهر مثل خراطی و دستبافت‌های عشایری که عشایر کوچ‌رو در حومه و اطراف شهرستان تولید می‌کنند نیز این قابلیت را دارند و این‌ها موضوعاتی هستند که مورد توجه است چراکه بسیاری از این آثار دارای نشان ملی نیز هستند.

او موضوع سرمایه‌گذاری را تکمیل‌کننده موضوعات پیش‌گفته دانست و گفت: خوشبختانه در بازدیدی که داشتم متوجه شدم، سرمایه‌گذاران عزیز که خودشان به لحاظ شخصیتی جزو سرمایه‌های فعلی شهر و منطقه هم محسوب می‌شوند در راستای خدمات‌رسانی و عمل به وظایف اجتماعی و نیز به دلیل علاقه‌ها و حس تعلق خود به منطقه این انگیزه درونشان ایجاد وجود دارد که زیرساخت‌های گردشگری را ایجاد کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با اشاره به این‌که از چند طرح مهم از جمله رستوران‌های سنتی، بناهای تاریخی موجود در بافت که در حال تبدیل شدن به خدمات گردشگری و اقامتی یا بوتیک‌هتل‌ها هستند و همچنین نمونه‌ای از مجموعه‌های خدماتی، تفریحی و اقامتی همانند مجموعه تفریحی و گردشگری "مادر" که کاربری ترکیبی دارند بازدید کردیم، بیان کرد: همه این طرح‌ها، چشم‌انداز خوبی از آینده اقتصادی، فرهنگی و گردشگری شهر بزرگ و با قدمت تاریخی دزفول ترسیم می‌کند.

ارسطوزاده با اشاره به این‌که طرح جامع گردشگری دزفول در دست تدوین است، گفت: بر اساس این طرح که توسط مشاور در دست تهیه است، بناهای تاریخی، جاذبه‌های طبیعی و همه ظرفیت‌ها از جمله صنایع‌دستی در کنار هم در قالب یک طرح جامع، بسته گردشگری شهر دزفول را معرفی خواهند کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1402052501406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha