اقدامات جهادی اداره‌کل میراث‌فرهنگی ایلام به مناسبت اربعین/ از راه‌اندازی نرم‌افزار راهنمای جامع زائران تا برگزاری مراسم سنتی «چمر» در مرز مهران

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام گفت: از ابتدای ایام اربعین این اداره‌کل با راه‌اندازی نرم‌افزار جامع راهنمای زائران برای مسافران و زائران ورودی به استان، اقدامات و خدمات جهادی انجام داده است.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام، فرزاد شریفی اظهار کرد: ازابتدای ماه محرم تا روز اربعین این اداره‌کل در کنار سایر دستگاه‌های اجرایی در راستای خدمات‌دهی مناسب به زائران ورودی به استان اقدامات و خدمات مناسبی را ارائه داده است.  

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام افزود: با توجه به اینکه ایلام به‌عنوان دروازه عتبات عالیات شناخته شده‌است و به تبع آن لزوم خدمت به زوار اربعین برآن شدیم که بخش اربعین را به‌صورت ویژه در نسخه جدید این اپلیکیشن قرار دهیم و جامع‌ترین خدمات مورد نیاز زائر اربعین را در این اپلیکیشن پیاده سازی کردیم و با ارسال پیامک بر روی گوشی های زائران ورودی به استان که تا کنون نزدیک به 120 هزار زائر ازاین اپلیکیشن بازدید کردند.

اقدامات جهادی اداره‌کل میراث‌فرهنگی ایلام به مناسبت اربعین/ از راه‌اندازی نرم‌افزار راهنمای جامع زائران تا برگزاری مراسم سنتی «چمر» در مرز مهران

شریفی گفت: در کنار خدمات‌دهی به زائران از طریق این اپلیکیشن، به‌منظور معرفی جاذبه‌های گردشگری، تاریخی و طبیعی در قالب پخش فیلم و کلیپ‌های معرفی استان و همچنین توزیع اقلام تبلیغاتی در استان اقدام به برپایی موکب و غرفه اطلاع‌رسانی گردشگری نیز در محل کمربندی شرقی استان در مسیر تردد زائران اربعین شد.

او ادامه داد: از ابتدای ماه محرم تاکنون تعداد ۴۷۵ مورد بازدید نظارتی به‌منظور کنترل کیفیت خدمات در واحدهای گردشگری استان اعم از مراکز اقامتی، پذیرایی و مجتمع‌های خدمات رفاهی، بهداشتی و ... برای رفاه حال زائران در استان انجام شده است که هدف از این بازدیدها بهبود سطح کیفیت خدمات‌دهی به مسافران و زوار در ایام اربعین حسینی است وبر اساس برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده بازدیدهای نظارتی تلفیقی با حضور دستگاه‌های مرتبط به صورت روزانه در کل استان به‌صورت منظم و مستمر انجام شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام تصریح کرد: با توجه به اینکه مرز بین‌المللی مهران نزدیک‌ترین و امن‌ترین مسیر برای تردد زوار اربعین به عتبات عالیات و کربلای معلی است برای خدمات‌دهی مناسب و مطلوب به زوار تعداد 54 زائرسرا در راستای رفاه حال زائران در سطح استان در این ایام فعال بوده است.

شریفی از دیگر اقدامات و خدمات انجام شده در ایام اربعین به احداث سرویس‌های بهداشتی اشاره کرد و گفت: با توجه به تأکید مقام وزارت احداث و سامان‌دهی سرویس‌های بهداشتی با تلاش مستمر در دستور کار این اداره‌کل قرار گرفت که در مجموع  816 چشمه سرویس بهداشتی در مسیرهای محل تردد زوار اربعین در کل استان ایلام احداث و راه‌اندازی شد.

او عنوان کرد: از اول ماه محرم تا روز اربعین تعداد 65 هزار و 200 زائر در مراکز اقامتی استان شامل هتل، مهمان‌پذیر، خانه مسافر، کمپینگ گردشگری و اقامتگاه‌های بوم‌گردی روزانه اسکان داده شدند که امسال با تمهیدات ایجاد شده میزان نفر شب اقامت در استان ایلام نسبت به سال گذشته افزایش ‌یافته و ظرفیت استان در این بخش به بیش از 4 هزار و 500 نفر شب اقامت رسیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام بیان کرد: اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای رفاه حال زائران و همچنین خدمات‌دهی مناسب، در بازگشت زائران به استان، پویش هرخانه، یک موکب را راه‌اندازی کرد که هدف از این پویش برای اسکان و پذیرایی از زائران بود که خوشبختانه هم استانی‌های ایلامی در منزل خود با راه‌اندازی این پویش میزبان زوار اربعین شدند.

او عنوان کرد: درایام اربعین حسینی (ع) در مسیر ورود زائرین عتبات عالیات به استان، این اداره کل اقدام به نصب و به‌روزرسانی چهارعدد بیلبورد متناسب با اربعین در شهرستان‌های چرداول، دهلران، دره‌شهر و مهران کرد که این بیلبوردها در راستای معرفی اپلیکیشن (ایلام بلد) که راهنمای کامل و جامعی برای زائران ورودی به استان است به‎‌روزرسانی شدند.

برپایی 150 غرفه صنایع‌دستی و سوغات محلی در مسیر تردد زائران در ایلام

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام از دیگر اقدامات و خدمات انجام شده تو سط این اداره‌کل در ایام اربعین به برپایی نمایشگاه‌های صنایع‌دستی و سوغات در استان اشاره کرد و گفت: تعداد 150 غرفه صنایع‌دستی و سوغات محلی با معرفی 33 رشتاه فعال صنایع‌دستی در استان در مسیر اصلی بازگشت زائران به استان در شهرستان‌های ایلام، مهران (در پایانه برکت مرز مهران)، چرداول، دهلران، سیروان، ایوان و ... برپا شد و علاوه بر غرفه‌های صنایع‌دستی، سیاه چادرهایی برای معرفی سوغات محلی و شیرینی‌های سنتی و همچنین پذیرایی رایگان از زائران در این ایام فعال بود.  

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام افزود: با توجه به حجم زیاد زائران در پایانه برکت مرز مهران در صدد آن شدیم که نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات محلی در پایانه به تعداد 15 غرفه با معرفی محصولات صنایع‌دستی برگزار شود که خوشبختانه این نمایشگاه با استقبال بی نظیر زائران اربعین و همچنین استاندار ایلام و معاونان استانداری و نماینده ولی فقیه و امام‌جمعه ایلام در مسیر بازگشت قرار گرفت.

شریفی همچنین از پویش هر زائر یک سفیر برای ایران اسلامی خبر داد و گفت: در راستای معرفی صنایع‌دستی استان این اداره‌کل اقدام به کار فرهنگی با عنوان "هرزائر یک سفیر برای ایران اسلامی" برای دعوت مردم عراق به ویژه موکب‌داران عراقی به ایران که در حال خدمت‌رسانی به زائران ایرانی هستند، کرد که این محصول صنایع‌دستی که متبرک به نام مبارک علی‌ابن موسی‌الرضا(ع) است توسط صنعتگران ایلامی تولید شده و توسط زائران ایرانی به عنوان یک سفیر به موکب داران عراقی برای دعوت به ایران اهدا شد و هدف از این اقدام معرفی کشور ایران و مقابله با ایران هراسی همچنین معرفی ظرفیت‌های استان ایلام در حوزه اقتصادی برای معرفی هرچه بیشتر محصولات صنایع‌دستی و فرصت‌های گردشگری استان بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام با اشاره به‌اینکه در موکب و غرفه‌اطلاع‌رسانی این اداره‌کل از زائران اربعین با توزیع نذورات پذیرایی شد، تصریح کرد:  با توجه به اینکه این اداره‌کل از طرف استاندار ایلام به‌عنوان معین شهرستان ملکشاهی معرفی شد، برای رفاه حال زائران و پذیرایی از آنان با فرمانداری این شهرستان همکاری‌های ویژه‌ای در راستای کمک‌های غیرنقدی به موکب‌ها انجام شد

شریفی به آخرین اقدام این اداره‌کل در آستانه اربعین به مراسم سنتی و آیینی چمر در عزای امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت: در آستانه اربعین با حضور احمد وحیدی وزیر کشور و معاونان وزیر، حسن بهرام‌نیا استاندار و دیگر مسئولان استانی در پایانه برکت مرز مهران مراسم سنتی چمر در مسیر تردد زائران اربعین برگزار شد که هدف از برگزاری مراسم سنتی چمر امام حسین(ع) را معرفی و شناخت فرهنگ و سنن مردم ایلام و از طرفی حزن و اندوه این مراسم در اربعین حسینی(ع) به زائران بود.

او ادامه داد: برگزاری مراسم سنتی چمر در پایانه برکت مرز مهران مورد استقبال مسئولان کشوری و استانی و همچنین زائران قرار گرفت و همچنین تقدیر وزیرکشور، معاون وزیر و .. از ابتکار عمل استاندار ایلام و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان را در پی داشت

.مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام گفت : آیین سنتی چمر در سال 1390 و به شماره 31 در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شده است

انتهای پیام/

کد خبر 1402061500997
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha