بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان لرستان، در پیام دکتر فرهاد زیویار، استاندار لرستان آمده است:
«روز گذشته شهر ریاض، شاهد شکوه و عظمت معماری ایرانی در قالب ثبت ۵۴ کاروانسرای تاریخی به عنوان بیست و هفتمین اثر میراث جهانی ایران بود. ثبت زنجیره کاروانسراهای ایرانی به گواهی ارزیابان یونسکو نمایانگر مبادله ارزشهای انسانی، پیشرفت معماری، فناوری و گواهِ کمنظیری از سنت مهماننوازی و تعامل مسافران در قالب اقوام، ادیان و ملل مختلف در ایران عزیزمان است.
ثبت کاروانسرای«چمشک» به عنوان نماینده شایسته استان لرستان با ویژگیهای منحصر بهفرد و بهعنوان دومین اثر ثبتشده استان در فهرست میراثجهانی؛ در چهل و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو، دستاوردی ماندگار، فرهنگی و تاریخی برای مردم استان لرستان است.
این اثر گرانسنگ، یادگاری از عصر صفویه و زمان حکمرانی شاه عباس اول است، حاکمی که برای رفاه حال زائران عتبات عالیات و حج اقدام به ساخت حدود هزار کاروانسرا در ایران نمود و در زمان خود بزرگترین زیرساخت فرهنگی که ریشه در هویت ایرانی- اسلامی داشت را بنیان نهاد.
این جانب ضمن تبریک فرا رسیدن ماه ربیعالاول، این موفقیت را که آیینه دانش و نشاندهنده خصلت مهماننوازی نیکان این سرزمین بوده به مردم ایران و بهویژه هم استانیهای عزیز تبریک میگویم.
بیشک با ثبت این آثار علاوه بر ارتقا جایگاه ایران در یونسکو شاهد جلب حمایتهای بینالمللی در زمینه حفاظت از آثار و رونق گردشگری، و ورود گردشگران به کشور و لرستان خواهیم بود.»
انتهای پیام/
نظر شما