به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، محمدرضا رکنی کارشناس پژوهشکده باستانشناسی ۲ آبانماه ۱۴۰۲ با اعلام این خبر و با اشاره به اینکه غارهای باستانی علیخورنده و گاوخور دارای دالانهای بسیار بزرگ و پهناوری هستند که تا اعماق کوه امتداد یافتهاند تصریحکرد: با توجه به ارزشهای معنوی و تاریخی این ۲ غار، برنامههای پژوهشی به سرپرستی علی هژبری کارشناس پژوهشکدۀ باستانشناسی در حال اجراست که به شناسایی ویژگیهای چشمانداز در این غارها میپردازد.
او با بیان اینکه در همراهی با این برنامۀ پژوهشی، مستندنگاری به روش فتوگرامتری از هر ۲ غار انجام شد که نتایج ارزشمندی همراه داشت تصریحکرد: اجرای این برنامه با عکسبرداری دقیق از فضاهای غارها همراه بود که با ثبت بیش از یکهزار تصویر، مدل سهبُعدی آنها تهیه شد.
رکنی تصریحکرد: این مدل دارای بافت تصویری از سطح غار است که بر روی مدلی سهبُعدی که ناهمواریهای درون غار را با دقت مشخص ساخته، قرار میگیرد؛ هر سانتیمتر از سطح غار با دقت بالا مدلسازی شد که بر اساس آن، نقشهای دقیق از پلان و مقاطع غارها نیز تهیه خواهد شد.
کارشناس پژوهشکده باستانشناسی افزود: همراه با مستندنگاری سهبُعدی، پایش محیطی برای تشکیل پایگاه دادهها در سنجش از دور نیز انجام شد که لایههای جغرافیای طبیعی، زمینشناسی، تنوع زیستی و دیگر عوارض پیرامونی غارها را در بر دارد.
او افزود: این پایگاه دادهها با مدل سهبُعدی تهیه شده از غارها همپوشانی کامل خواهد داشت و بدین ترتیب محدودۀ عرصه و حریم غارهای علیخورنده و گاوخور با دقت بالا نقشهبرداری و مستندنگاری خواهد شد.
رکنی اظهارکرد: اجرای چنین برنامههایی در کنار پژوهشهای باستانشناسی میتواند به تشکیل مدل داده دوبُعدی و سهبُعدی منجر شود که در پژوهشهای باستانشناسی و میانرشتهای بسیار ارزشمند است.
انتهای پیام/
نظر شما