به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، معصومه رخشا کارشناس ارشد پژوهشکده مردمشناسی و مجری طرح با اشاره به اینکه عطر و استخراج اسانسهای معطر، قدمتی طولانی در تاریخ دارد و حس بویایی همواره یکی از مهمترین حواس برای انسان به شمار میرفته تصریحکرد: انسانها در طول تاریخ تلاش کردهاند تا بوی خوش مواد و گیاهان موجود در طبیعت را به روشهای متنوعی چون: سوزاندن، بخار، تقطیر، تنتور، روغنگیری و... استخراج و در زندگی روزمره خود مورد استفاده قراردهد.
او افزود: با توجه به اینکه رویشگاه زاگرس یکی از منابع مهم بیولوژیکی کشور از نظر وسعت گونههای گیاهی است و از سوی دیگر مهد تمدنهای بزرگی چون: بینالنهرین و ایلام بوده، بنابراین ضروری به نظر رسید تا گیاهان معطر در این حوزه شناسایی و به روش استخراج و چگونگی استفاده از آنها در میان اقوام ساکن در زاگرس پرداخته شود.
کارشناس ارشد پژوهشکده مردمشناسی اظهارکرد: هدف از انجام این پژوهش شناسایی، طبقهبندی و معرفی اسانسها در میان اقوام زاگرسنشین و به تصویرکشیدن شباهتها و تفاوتهای فرهنگی بین اقوام ساکن در زاگرس است و در پی آن ما به دنبال معرفی و برندسازی آن در صنایع غذایی و دارویی، صنایع بهداشتی و آرایشی و عطر و ادکلن هستیم.
رخشا با بیاناینکه روش بکار رفته در این پژوهش روش مردمنگارانه است که از طریق مصاحبه، بررسی متون و منابع موجود بررسی شده افزود: ابزار بررسی شامل: مصاحبه، چک لیست مشاهده و ثبت دادهها از طریق یادداشت برداری، ضبط صوت و عکس بوده است.
کارشناس ارشد پژوهشکده مردمشناسی اظهارکرد: مشارکت کنندگان در این پژوهش اقوام ساکن در روستاهای شهرستان اندیمشک: مازو، شاهزاده احمد، منگره و شهر اندیمشک بودند و شیوة انتخاب مشارکت کنندگان یا نمونهها به صورت نمونهگیری خوشهای تصادفی بود و تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده با روش توصیفی- تحلیلی انجام خواهد شد.
مجری طرح عطر در میان اقوام ایرانی در حوزه فرهنگی زاگرس در پایان گفت: این طرح در تاریخ ۲۸/۱۰/۱۴۰۱به تصویب شورای پژوهشی پژوهشگاه رسیده و تا کنون حدود ۵۰ درصد پیشرفت کار داشته است.
انتهای پیام/
نظر شما