بهگزارش میراثآریا و بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان، ولی جهانی با بیان این مطلب گفت: کشت نیشکر در گیلان همه ساله در اردیبهشت ماه انجام و اواخر آذر برداشت آن آغاز میشود و این برداشت تا پایان دی ادامه دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان افزود: نیشکر گیلان معروف به شکر سیاه یا سیا شکر است که با خواص فراوان برای درمان بیماریهای، چون یرقان، فاویسم، کم خونی و بیماریهای داخلی موثر است.
او تصریح کرد: قدمت این محصول که به بیش از ۱۰۰ سال میرسد، در گذشته در شهرستان صومعهسرا در روستاهای قاضده، کلسر، میانده، شکرباغان، سنگجوب و مُلاسرا کاشت میشد، اما هم اکنون کاشت و برداشت نیشکر در این شهرستان تنها در روستاهای قاضده کلسر، و در شهرستان لنگرود در شلمان و دریاسر میباشد.
جهانی بیان کرد: به منظور ترویج و کشت این محصول ارگانیک، برای اولین بار این محصول در موزه میراثروستایی گیلان به کشت در آمده است.
این عنصر میراث ناملموس با عنوان مهارت سنتی فرآوری سیاسکر ( شکر سیاه) با شماره ثبت ۲۲۹۳ مورخ ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفته است.
انتهای پیام/
نظر شما