به گزارش میراث آریا، عطا حسنپور ۹ خرداد ماه با بیان اینکه شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی اتفاقهای بزرگی در عرصه میراث فرهنگی لرستان رقم زد، ادامه داد: آیتالله شهید رئیسی در اولین سفر خود به لرستان، اولین رئیسجمهوری بود که به قلعه فلکالافلاک آمد و دستور ویژه برای ساماندهی و آزادسازی قلعه (تملک اراضی عرصه قلعه) را صادر کرد. دومین دستور رئیس جمهور پس از بازدید، درباره ثبت جهانی قلعه فلکالافلاک بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان بیان کرد: هنگامی که رئیسجمهوری وارد قلعه شد از اینکه این اثر با شکوه تاکنون ثبت تاریخی نشده است، انتقاد کرد.
او گفت: در سفر اول رئیسجمهوری به استان ۱۰۶ میلیارد تومان برای تملک اراضی عرصه قلعه فلکالافلاک اعتبار مصوب شد که تاکنون ۹۰ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است و تمام مغازههای باقیمانده از جمله بزرگترین مغازه به مساحت ۲۰۰ مترمربع که متعلق به حاج سلوک بود، تملک و تخریب شد.
حسنپور با بیان اینکه با تملک مغازههای اطراف قلعه فلکالافلاک، چهره جدیدی به ضلع شمالی قلعه داده شد و مجموعههای خریدهشده به جایگاه ولایت اضافه شدند، بیان کرد: پس از صحبت رئیسجمهوری مبنی بر اینکه چرا تاکنون قلعه فلکالافلاک ثبت جهانی نشده است، از سوی وزیر میراثفرهنگی به من دستور داده شد که بهعنوان کارشناس برای ثبت جهانی قلعه دست به کار شوم. پرونده ثبت جهانی در مدت شش ماه آماده و ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۲ به یونسکو ارسال شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان اظهار کرد: کمتر از دو تا سه ماه دیگر، ارزیابان یونسکو برای بررسی و ارزیابی قلعه فلکالافلاک به خرمآباد خواهند آمد تا مسیر ثبت جهانی طی شود.
او ادامه داد: بهمن ماه ۱۴۰۲ نیز رئیس جمهور شهید در جلسهای بیان کرد که دو محوطه آشوراده در استان گلستان و قلعه فلکالافلاک در لرستان چنانچه تاکنون ساماندهی نشدهاند باید ساماندهی آنها انجام شود. پیرو دستور رئیسجمهوری شهید، سردار باقری، فرمانده سپاه لرستان برای جابهجایی پادگان اعلام کرد که کار در حال انجام است. تامین اعتبار و تخصیص برای تکمیل پادگان سپاه دستور سوم رئیسجمهوری شهید بود.
او افزود: این سه دستور تاریخی رئیسجمهوری در حوزه میراثفرهنگی ماندگار شد.
انتهای پیام/
نظر شما