به گزارش میراثآریا، راههای تاریخی فرهنگی میراثی مشترک، فراتر از مرزهای ملی و نیازمند تلاش مشترک در مقیاس جهانی است. ارزشهای این میراث به عنوان منبعی برای توسعه اجتماعی و اقتصادی پایدار و صلح بینالمللی قابل توجه است.
مسیرهای فرهنگی بیانگر پیوندهای بین فرهنگی است که نشان دهنده تنوع غنی مشارکت مردمان مختلف درحوزه میراثفرهنگی است و اقدامات حفاظتی از آن میتواند تجربههای موفقی در ارتقاd همکاریهای مشترک در راستای فرهنگ صلح مبتنی بر پیوندهای تاریخ مشترک و همچنین مدارا و احترام ارائه کند.
بحث راه ابریشم که در سالهای اخیر پررنگ شده است و نیز راههای تاریخیفرهنگی، محدوده گستردهای از سرزمینها و فرهنگها، از شرق تا غرب را شامل میشود و بهواسطه روابط دور و دراز تاریخی، برخوردار از اشتراکات فرهنگی و تمدنی متعددی شدهاند که همسایگیها، همراهیها، همزبانیها، تبادلات و مراودات انسانی، در شناخت ظرفیت، مفهوم و گستره راه فرهنگی قابل مطالعه و بازاندیشی را به نمایش میگذارد.
بیشک برگزاری همایش و نشستهای مشترک مرتبط با راههای فرهنگی تاریخی و به مفهوم امروزیتر رایج راه ابریشم در ایجاد زمینههای همکاری ملی و بینالمللی و تعریف پروژههای تحقیقاتی، حفاظتی و توسعهای کمک خواهد کرد.
در تداوم 2 همایش موفق پیشین پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، همایش باستانشناسی و حفاظت در امتداد جاده ابریشم در سال ۱۳۹۷ که با همکاری دانشگاه نانجینگ و دانشگاه هنرهای کاربردی وین در تبریز و همایش چشمانداز منطقهای میراث راه ابریشم، همزیستی فرهنگها در سال ۱۴۰۱ در تهران برگزار شد، همایش بینالمللی راه ابریشم در سال ۱۴۰۳ برنامهریزی شد.
این همایش باهمکاری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان و همکاری مراکز و دانشگاههای مختلف کشور برنامهریزی شد. در این رویداد علمی موسسات مختلف بینالمللی نیز از جمله دانشگاه آکادمی علوم چین، موزه شانگهای، دانشگاه تاریخ رنمین چین و دانشگاه راه ابریشم ازبکستان و... اعلام همکاری کردهاند.
در این همایش میانرشتهای که در روزهای ۱۶ تا ۱۸بهمن ماه ۱۴۰۳ در کرمان برگزار میشود، متخصصان حوزههای حفاظت، مرمت، معماری، باستانشناسی و تمامی علوم مرتبط میراثی گردهم خواهند آمد.
علاقهمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانند به لینک silkroad.richt.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/
نظر شما