به گزارش میراث آریا، محمد ثابت اقلیدی گفت: صدور سند مالکیت برای محوطه تاریخی ملیان اقدامی ارزشمند و بزرگ است که حفاظت و صیانت از این محوطه را آسانتر میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس ادامه داد: بزرگترین مزیت کار تثبیت مالکیت میراثفرهنگی بر بناها، مشخص شدن حریم آنهاست که با صدور این اسناد، اقدامات حفاظتی و مرمتی بناها، تسهیل خواهد شد.
او تصریح کرد: این محوطه تاریخی به باور بسیاری از صاحبنظران و باستانشناسان همان شهرانشان (از معدود شهرهای باقیمانده از دوران عیلامیان) است و به همین دلیل سند تکبرگی این محوطه بسیار حائز اهمیت است.
ثابت اقلیدی گفت: این سند مالکیت با همکاری اداره ثبتاسناد و املاک استان فارس برای تثبیت و صدور اسناد اماکن تاریخی و میراث فرهنگی استان صادرشده است و با این اقدام امیدواریم بتوانیم در آینده برای عرصههای دیگر مجموعههای ملی و جهانی استان اقدام حقوقی مناسبی انجام دهیم.
محوطه باستانی ملیان با وسعتی نزدیک به ۲۰۰ هکتار از بزرگترین و مهمترین محوطههای پیش از هخامنشی در ایران است. ملیان به خط مستقیم در حدود ۵۰ کیلومتری شمال– شمال غربی شیراز و ۴۸ کیلومتری غرب– شمال غربی تخت جمشید در دشت بیضا قرار دارد.
در کاوشهایی که طی سالها در این محوطه انجام شده کارشناسان توانستهاند آثار معماری، آجر کتیبه دار و اشیای باستانی زیادی را کشف و شناسایی کنند. کارشناسان در جریان کاوش و حفاریهای باستانشناسی در بخشهای مختلف شهر باستانی انشان توانستهاند بقایای معماریهای مختلفی را از دوران آغاز ایلامی (سه هزارتا ۲هزار و ۸۰۰ پیش از میلاد)، ایلامی قدیم (۲هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۶۰۰ پیش از میلاد) و ایلامی میانه (یک هزار و ۵۰۰ تا یک هزار و ۱۰۰ پیش از میلاد) را شناسایی کنند.
انتهای پیام/
نظر شما