جشنواره گردشگری «حشر و مدد» در باهوکلات سیستان و بلوچستان برگزار شد

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان‌های چابهار و دشتیاری از برگزاری جشنواره فرهنگی گردشگری کشاورزی «حشر و مدد» در روستای کهنانیکش باهوکلات از توابع بخش باهوکلات شهرستان دشتیاری خبر داد.

به گزارش میراث آریا، خیرالنساء‌امیری گفت: به مناسبت روز ملی روستا و با هدف معرفی فرهنگ‌ها، آیین، سنن مواریث معنوی در روستاها به عنوان یک ظرفیت فوق‌العاده، جشنواره حشر و مدد در روستای کهنانیکش در شهرستان دشتیاری با استقبال پرشور جامعه محلی، مردم و مسئولین و شوراها برگزار شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان‌های چابهار و دشتیاری افزود: زنده نگه داشتن سنت‌ها در روستا یکی از حلقه‌های اصلی زنجیره توسعه گردشگری در روستاست که می‌تواند زمینه رشد و توسعه فرهنگی و اقتصادی روستا را فراهم کند.

او ادامه داد: یکی از این آیین‌ها آیین حشر و مدد است که فعالان فرهنگی اجتماعی، معتمدان و مسئولان را زنجیروار به هم متصل می‌کند تا بتوانند با کمک و مشارکت یکدیگر در آبادانی و توسعه روستا گام بردارند.

به گفته‌ امیری، حشر و مدد در کشاورزی، آیین‌های ازدواج، ختم، کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی حتی تولیدات صنایع دستی یکی از میراث‌های ماندگار در روستای گردشگری کشاورزی کهنانیکش است.

امیری اظهار کرد: در این جشنواره طبخ غذاهای محلی، معرفی ظرفیت‌های کشاورزی و صنایع دستی و اجرای موسیقی و بازی‌های محلی به همت فعالین فرهنگی اجتماعی گردشگری و با مشارکت بخشداری باهوکلات به صورت حشر ومدد برگزار شد تا زمینه‌ای برای زنده نگه داشتن این آیین به عنوان یکی از مواریث معنوی در استان سیستان و بلوچستان و سواحل مکران باشد.

«حشر و مدد» رسم زیبای قوم بلوچ محسوب می‌شود که از گذشتگان برای نسل‌های بعد به یادگار مانده که مترادف با دور هم بودن، تعاون و همکاری با یکدیگر است. در این سنت‌ها و آیین‌ها مردم نقش محوری و اساسی دارند و اداره کل میراث فرهنگی با هدف تقویت نقش مردم در امور تصمیم‌گیری، تصمیم‌سازی، نظارت و اجرا نیز برنامه‌های مختلف دارد.
 

انتهای پیام/

کد خبر 1403071901423
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha