به گزارش میراث آریا، در آیینی که با حضور برخی پیشکسوتان ورزش باستانی لرستان در زورخانه طیب خرمآباد برگزار شد، عطا حسنپور مدیرکل میراثفرهنگی لرستان ورزش باستانی را مرتبط با میراثفرهنگی کشور دانست و گفت: ورزش پهلوانی و زروخانهای لرستان توانسته است ورزشکاران و قهرمانان ارزندهای را به جامعه ورزشی کشور تقدیم کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اضافه کرد: حیات زورخانههای کشور به حضور و حیات ورزشی و فرهنگی پهلوانان گره خورده و با حضور این ورزشکاران، زورخانههای کشور و استان از رونق و حیات بهره مند و برخوردار هستند.
او ورزش زورخانهای و باستانی را ایرانیترین ورزش ایرانی و اسلامی کشور دانست و اظهار کرد: این ورزش باستانی نزدیکی و قرابت خاصی با میراثفرهنگی داشته و توانسته است سنتهای پهلوانی و جوانمردی را در خود زنده نگه دارد.
حسن پور افزود: زورخانه طیب نیز به عنوان یکی از آثار تاریخی لرستان و شهر خرمآباد از اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی تاکنون به محلی برای حضور قهرمانان و پهلوانان تبدیل شده است.
در این آیین ضمن تقدیر از خدمات و تلاشهای مدیرکل میراثفرهنگی لرستان، از زحمات و تلاشهای مهندس زرنانی مدیر آزاد راه خرم آباد – پل زال به نمایندگی از مهندس هاشم زاده سرمایهگذار این آزادراه، در راستای تامین ماشینآلات سنگین برای بهسازی منظر رودخانه خرمآباد در پرونده ثبت جهانی نیز تقدیر شد.
زورخانه باستانی طیب در شهر خرمآباد به شماره ۴۸۷۳ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است
انتهای پیام/
نظر شما