ایران ما، میراث ما

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در یادداشتی به بلوغ جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در سومین دوره برگزاری اشاره کرده و به تشریخ بخش‌های مختلف این جشنواره پرداخته است.

در یادداشت علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی در باره برگزاری سومین جشنواره چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی آمده است: «جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی در سومین سال برگزاری به بلوغ رسید و به یک رخداد بین‌المللی تبدیل شد. هم میهمانان و هم آثاری را از کشورهای مختلف داشت.

۴۵۰۰ اثر به دبیرخانه سوم رسید، ۹۰ نفر از داوران که از سرآمدان و برجستگان هر حوزه‌ای بودند به مدت ۲۰ روز آثار را مورد ارزیابی و داوری قرار دادند و بهترین‌ها را برگزیدند.

استانداری فارس میزبان جشنواره سوم بود. شهر شیراز که قطب دین، علم، فرهنگ، حماسه، شور، تاریخ و تمدن است، (۱۵۰۰ شهید دوران انقلاب، جنگ تحمیلی و مقاومت بیانگر حماسه و غرور مردم استان فارس است) میزبان جشنواره از ۱۵ تا ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۳ بود. استان فارس دارای بیش از ۳۰۰۰ اثر ثبت شده تاریخی است. تخت جمشید، پاسارگاد، محور ساسانی از جمله آثار ثبت جهانی است که بر تارک فهرست جهانی یونسکو می‌درخشند. حافظ و سعدی در قله بلند آسمان شعر، زبان فارسی در شیراز است.

هنرمندان برجسته کشور که میهمان جشنواره بودند، کارگاه ملی آموزش و انتقال تجربه را برای دیگران ارائه کردند که با اقبال گسترده مواجه شد. در ایام جشنواره بیش از ۲۵ نشست، کارگاه، بزرگداشت و بیش از ۱۰۰ اکران فیلم، اجرای نمایش و برگزاری نمایشگاه و برنامه‌های میدانی با حضور مردم در نقاط مختلف شهر شیراز با حضور هنرمندان برجسته از سراسر کشور برگزار شد.

نزدیک به ۱۲ هزار کودک و نوجوان و میراث‌بان آینده در برنامه‌های جشنواره حضور داشتند.  همچنین با رایگان شدن موزه‌ها در این ایام خیل عظیم مردم و دانشجویان و دانش‌آموزان از بناها و محوطه‌ها و موزه‌های هنرهای استان فارس بازدید داشتند.

در کنار تقدیر از برندگان آثار و هنرمندان جمعی از مفاخر و مشاهیر استان فارس مورد تکریم قرار گرفتند: خانواده شهید محراب آیت ا... دستغیب نماینده ولی فقیه و امام جمعه شیراز در زمان امام خمینی (ره)، شهید عباس دوران؛ خلبان شجاع و پر افتخار کشور که در دوران جنگ تحمیلی به شهادت رسید، شهید اسکندری و شهیده معصومه کرباسی و دکتر حیدری همسر ایشان که در لبنان در جنایات رژیم غاصب به شهادت رسیدند.

پروفسور ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران و دکتر سکندر امان‌الهی بهاروند استاد برجسته دانشگاه شیراز و بالاخره استاد عبدالعلی دستغیب؛ نویسنده و مترجم معروف ایران. همچنین از مقام استاد انجوی شیرازی که نقش مهمی در حفظ و گسترش فرهنگ عامه در کشور داشت و شاگرد برجسته زنده یاد احمد وکیلیان رحمت خدا بر آنان باد.

از همه همکاران پرتلاشم که ما را در برگزاری جشنواره سوم یار و مددکار بوده‌اند تشکر می‌کنم. به ویژه از دکتر علیرضا تابش دبیر جشنواره و همکاران او و دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و همکاران پرتلاش ایشان. استاندار فارس و نهادهای مختلف سنگ تمام گذاشتند. خدای بزرگ به همه آنان اجر و پاداش دهد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403081901191
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha