سفری به منظومه شمسی با دیدن کوه‌های مینیاتوری چابهار

کوه‌های مریخی چابهار شاهکاری بی‌نظیر از طبیعت زیبای سیستان و بلوچستان است که سفر به این منطقه، مشابه سفر به سیاره دیگری بوده که اسرار زمین‌شناسی را به نمایش می‌گذارد.

میراث آریا: در نقطه‌ای روی کره زمین در نزدیکی چابهار کوه‌هایی وجود دارند که شباهت‌شان به سطح مریخ بیشتر است تا به سطح زمین، این کوه‌ها به «کوه‌های مینیاتوری چابهار» شهرت دارند.

این کوه‌ها به لحاظ زمین‌شناسی جزء گروهی از زمین‌های فاقد پوشش گیاهی هستند که به آن گفته شده، این نوع زمین‌ها فاقد ارزش چراگاهی بوده و به دلیل باران‌های سنگین فرستایش پیدا کرده و در آن‌ها دره‌های عمیق بریده بریده ایجاد می‌شوند، به این خاطر هیچ نوع گیاهی، حتی گیاهان مقاوم در برابر کم آبی نیز در این منطقه رشد نمی‌کنند، چون میزان بارش باران به حدی محدود است؛ اما به دلیل نزدیکی به سواحل دریای عمان، گاهی می‌توان به تماشای پرواز پرندگانی چون فلامینگو، عقاب دشتی، حواصیل و تیهو نشست.

کوه‌های مریخی طی قرن‌ها فرسایش به این شکل درآمده‌اند، بافت این کوه‌ها از ماسه و مارن است و به دوره سوم زمین‌شناسی و چهار تا پنج میلیون سال پیش بر می‌گردد.

کوه‌های مریخی چابهار، شاهکاری بی‌نظیر از طبیعت زیبای سیستان و بلوچستان و چابهار چهار فصل هستند که اسرار زمین‌شناسی را به نمایش گذاشته به نحوی که سفر به این منطقه، مشابه سفر به سیاره دیگری بوده، این کوه‌ها با شکل‌ها و بافت‌های عجیب خود، گویی از دنیای دیگری آمده و با نام «مریخی» توصیف می‌شوند.

سفری به منظومه شمسی با دیدن کوه‌های مینیاتوری چابهار


مریخ نوردی در چابهار همیشه بهار

یکی از ویژگی‎‌های برجسته کوه مریخی، خطوط موازی و بافت منحصربه‌فرد آن بوده که انگار تصاویر کهکشان را بر روی کوه‌ها پیاده کرده، این کوه‌ها در هنگام طلوع و غروب خورشید، منظره‌ای را خلق می‌کنند که بیشتر شبیه افسانه‌ها است.

کوه‌های مریخی چابهار از نوع رسوبی هستند و طبق نظر کارشناسان در گذشته‌های دور زیر تلی از خاک مدفون بوده‌اند که بر اثر گذشت زمان و بارش باران‌های موسمی از زیر خاک سر برآورده‌اند، فرو رانش پوسته عمان به زیر مَکُران و فرسایش آبی و بادی از جمله مهمترین دلایل شکل‌گیری این کوه‌ها بوده‌اند.

شیارهای ریز و یکدست روی کوه‌ها، سبب شده‌اند تا نام مینیاتوری به خود بگیرند و جلوه‌ای به واقع فرازمینی داشته باشند.

عمر این کوه‌ها بیش از پنج میلیون سال برآورد شده و نکته جالب پیدا شدن انواع فسیل ماهی و آبزی در این کوه‌ها بوده که ثابت می‌کند کوه‌های مینیاتوری در گذشته زیر آب قرار داشته، همچنین از آنجا که کوه‌ها در نزدیکی دریا قرار دارند، نمی‌توان اثر جزر و مد را روی آن‌ها نادیده گرفت.

توصیه‌های مفید برای سفر به کوه‌های مریخی چابهار

همیشه در بازدید از جاذبه‌های دیدنی یکسری توصیه‌هایی وجود دارند تا با آن جا آشنایی بیشتری پیدا کنید و چالش‌های آن را بهتر بشناسید.

در صورتی که قصد پیاده‌روی و پیمایش مسیر در منطقه کوه‌های مریخی چابهار را دارید، باید از کلاه و کرم ضدآفتاب استفاده کنید تا تابش مستقیم خورشید به شما آسیبی نرساند.

اگر زمانی خواستید در نزدیکی کوه‌های مریخی چابهار تجربه کمپینگ داشته باشید، حتماً تجهیزات کافی مثل چادر و کیسه خواب همراهتان داشته باشید.
برای اقامت مقرون به صرفه در نزدیکی کوه‌های مریخی می‌توانید از اقامتگاه‌های بوم‌گردی استفاده کنید.

سفری به منظومه شمسی با دیدن کوه‌های مینیاتوری چابهار


گردشگران زیبایی‌های چابهار را از دست ندهند

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار اظهار کرد: بیش‌از ۷۰۰ منطقه تفریحی، طبیعی، تاریخی و گردشگری سواحل مَکُّران در محدوده چابهار بزرگ از گواتر تا کنارک و زرآباد در جنوب سیستان و بلوچستان به عنوان بزرگترین بنادر اقیانوسی ایران و یکی از ۱۰ نقطه مهم راهبردی جهان آماده استقبال و پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی است.

جواد سپاهی افزود: شهر چابهار به زیبایی‌های بسیارش شهره است و هر ساله گردشگران زیادی راهی سفر به مقصد چابهار می‌شوند تا گشتی در این اکوتوریسم رویایی داشته باشند که یکی از دیدنی‌ترین مناظر این منطقه مربوط به جاده ساحلی چابهار - بندر گواتر است.

او بیان کرد: سیستان و بلوچستان سرزمین گسترده‌ای از هامون تا پهنه آب‌های نیلگون دریای عمان با قامتی به بلندای کوه تفتان در کویری گرم و آرام به تفتیدگی صداقت و بردباری مردمانش که صبر را بر لوح فرهنگ خویش حک کرده و این منطقه همواره و در همه فصول سال با جاذبه‌های متعدد تاریخی و طبیعی آماده پذیرایی از مهمانان داخلی و خارجی است.

فرماندار چابهار ادامه داد: در میان آثار زیبا در سرزمین نخل و آفتاب کوه‌های مریخی یا مینیاتوری چابهار با ساختار ویژه شکل بی‌نظیری از عظمت خداوند را به نمایش گذاشته به طوریکه هر فردی با نظاره بر این کوه‌ها خود را در میان شاهکار بزرگ خلقت تصور می‌کند.

کوه‌های مینیاتوری، جاذبه‌ای ناب در جنوب شرق کشور

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان نیز در این باره گفت: به طور کلی سیستان وبلوچستان دارای ظرفیت‌های طبیعی و خدادادی زیادی در حوزه‌های گردشگری است که هر کدام از آن‌ها به تنهایی می‌تواند گردشگران زیادی را به سمت جود جلب کند.

علیرضا شه‌بخش افزود: برخی گمان می‌کنند که ظرفیت‌های گردشگری جنوب استان تنها به دریا و سواحل آن خلاصه می‌شود اما بسیاری از مردم کشور هنوز از نزدیک به کوه‌های مریخی یا مینیاتوری جنوب استان سفر نکرده و با این جاذبه طبیعی آشنا نشده‌اند.

او ادامه داد: این کوه‌ها با توجه به شکل و شمایلی که دارند منظره‌ای چشم نواز و رویایی را تداعی می‌کنند که توصیه می‌شود گردشگران حتماً به این نقطه نیز سرزده و از جاذبه‌های بکر آن لذت ببرند.
 

انتهای پیام/

کد خبر 1403100500306
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha