بهگزارش میراثآریا، علی صالحی گفت: برای مرمت بافت تاریخی روستای گارجگان بیش از ۴ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی بصورت اسناد خزانه اسلامی و با هدف حفظ و احیای بافت ارزشمند و تاریخی روستای تاریخی گارجگان هزینه شد.
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان خوسف افزود: در این مرحله برچیدن بخشهای فرسوده سنگی دیوارها، تراشیدناندود کاهگل روی دیوار، استحکام بخشی و اجرای مجدد دیوار سنگی پایاب، اجرایاندود شن گچ و کاهگل رویه، اجرای بام اندود، انتقال خاک نخاله و آوار از سطح همکف به سطح دسترسی بنا انجام شده است.
او تصریح کرد: روستای گارجگان از نمونههای ترکیبی معماری دست کند و ساختهشده با مصالح بومی است و مساحت برخی از لونها به حدود ۲۰۰ مترمربع میرسد.
صالحی ادامه داد: روستای گارجگان در ۲۵ کیلومتری شهر خوسف، مرکز شهرستان قرار گرفته و هسته اولیه شکلگیری این روستا، دستکندها یا «لونهایی» است که قدمت آنها به ۶۰۰ تا ۷۰۰ سال پیش برمیگردد.
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان خوسف افزود: هسته و بافت دوم این روستا خانههای سنتی خشت و گلی است که قدمت آنها مربوط به دوره قاجاریه است و در جوار لونها ساخته شده اند.
او خاطر نشان کرد: بافت تاریخی گارجگان با شماره ۳۳۵۸۱ در تاریخ ۲۰ دیماه ۱۴۰۰ در فهرست میراث ملی کشور ثبت شده است.
انتهای پیام/
نظر شما