بهگزارش میراثآریا سید محمد رستگاری با حضور در دفتر استانی خبرگزاری فارس، گفتوگو و هماندیشی با خبرنگاران این مجموعه رسانهای بیان کرد: در یزد نزدیک به ۶ هزار ابنیه تاریخی وجود دارد که تاکنون تنها هزار و ۸۰۰ اثر آن ثبت شده است و اغلب بناها به دلیل نوع مالکیت و شرایط بازسازی نیازمند همراهی مردم است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد افزود: علاقهمندی مردم به میراث فرهنگی ظرفیتی ارزشمند است که باید در مسیر نگهداری، بازسازی و احیا بافت تاریخی مورد توجه قرار گیرد و این ظرفیت به فرصت تبدیل شود.
او تصریح کرد: بازسازی قلعه شواز از مهمترین قلعههای سنگی بنا شده بر روی صخره به ارتفاع تقریبی یکصد متر و با مساحتی نزدیک به ۵ هزار مترمربع در سایه مشارکت مردم، همراهی علاقهمندان و به ویژه دانشجویان رقم خورد.
رستگاری در ادامه بیان کرد: با توجه به این تجربه موفق، تشکیل شورای محلات بافت تاریخی باهدف پیوند ظرفیتهای مردمی برای احیا و حفظ بافت تاریخی استان یزد انجام میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد با اشاره به محدودیت اعتبارات حوزه مرمت، نگهداری و احیا بافت تاریخی یادآور شد: افزایش اعتبارات از ظرفیتهای ملی در حال پیگیری است، اما ضروری است افراد و گروههای توانمند در این عرصه نیز فعال شوند تا بتوان به نتیجه مطلوبی دست پیدا کرد.
رستگاری ادامه داد: دغدغه و رفتار احساسی برای حفظ میراثفرهنگی بهتنهایی کافی نیست و اجرای برنامههای مشارکتی در این حوزه نیز باهدف ظرفیتسازی جدید، حرکت منطقی و کارشناسی مورد توجه قرار گرفته است.
او با تأکید بر نگاه به فرصت و شناسایی مشکلات باهدف بهبود گفت: در حال حاضر ۲۵۰ کارگاه مرمت در بافت تاریخی فعال است و در تلاشیم با فعالسازی ظرفیتهای مختلف مردمی، بافت تاریخی به کارگاه حفظ و مرمت آثار ارزشمند به جای مانده از تاریخ تبدیل شود.
انتهای پیام/
نظر شما