تکمیل طرح‌های شاخص و پیشران میراث‌فرهنگی یزد موردتوجه است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: با توجه به برنامه هفتم توسعه اجرا و تکمیل طرح‌های شاخص و پیشران مورد توجه است.

به‌گزارش میراث‌آریا، سید محمد رستگاری با اعلام این خبر گفت: امسال نزدیک به ۱۳۰ پروژه میراث‌فرهنگی بزرگ و کوچک در سطح استان توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد و با مشارکت شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و ... اقدام شده و پیگیری تأمین اعتبار برای ادامه و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام از منابع ملی و استانی در حال انجام است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد ازجمله این طرح‌ها را مرمت و احیاء برج و باروی یزد، مرمت بازار سنتی یزد، احیای میدان دروازه دولت، مرمت و احیای موزه بزرگ یزد عنوان کرد و افزود: اعتبارات استانی و ملی برای تکمیل این طرح‌ها پیش‌بینی‌شده و پس از تخصیص اعتبار، با مشارکت ذینفعان و سایر بخش‌های مرتبط طرح‌ها اجرایی و عملیاتی خواهد شد، همچنین بهسازی، نماسازی و مرمت مجموعه امیرچقماق نیز در دستور کار مستمر قرار دارد.

رستگاری اضافه کرد: در همه شهرستان‌های استان، پروژه‌های شاخص با مشارکت مسئولین و کارشناسان، شناسایی شده یا در حال بررسی است که با کمک پایگاه‌های ثبت جهانی و ملی در بافت های تاریخی و میراث دوستان و مسئولین محلی این موارد نیز مدنظر قرار خواهد گرفت تا به‌عنوان پروژه پیشران میراث‌فرهنگی در شهرستان‌ها وارد فاز عملیاتی شوند.

او با اشاره به محدودیت اعتبارات حوزه مرمت، نگهداری و احیا بافت تاریخی گفت: افزایش اعتبارات از ظرفیت‌های ملی به طرق مختلف در حال پیگیری است، اما ضروری است افراد و گروه‌های توانمند و خیرین در این عرصه نیز فعال شوند تا بتوان به نتیجه مطلوبی دست پیدا کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد بیان کرد: تشکیل شورای محلات به‌منظور استفاده از ظرفیت‌های مردمی و هیئت‌های مذهبی برای احیا و حفظ بافت تاریخی یزد در حال پیگیری است و بسیاری از محلات تاریخی هم با برگزاری نشست های توجیهی، برای همکاری اعلام آمادگی کرده‌اند.

رستگاری تصریح کرد: با توجه به تعداد زیاد بناهای تاریخی نیازمند مرمت، در تلاشیم با فعال‌سازی ظرفیت‌های مختلف مردمی و در سایه مشارکت مردم، همراهی علاقه‌مندان و به‌ویژه دانشجویان این امر مهم انجام پذیرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101801018
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha