بهگزارش میراثآریا، در این بازدید که با حضور مسئولان محلی همراه بود، رئیس اداره ثبت و پاسداری میراث فرهنگی ناملموس با اشاره به اهمیت حفظ و احیای صنعت لنجسازی سنتی به عنوان یکی از میراث ناملموس جهانی، گفت: لنجسازی سنتی قشم نه تنها یک هنر اصیل دریایی است، بلکه بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی مردمان این جزیره زیبا محسوب میشود. مهارت و دقت لنجسازان در ساخت این شناورهای چوبی، نشاندهنده دانش عمیق و تجربهای است که از نسلهای گذشته به ارث رسیده است.
او همچنین پیام مدیرکل ثبت و حریم آثار تاریخی را به لنجسازان ابلاغ کرد و افزود: مدیرکل ثبت و حریم آثار تاریخی تأکید کردهاند که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی متعهد است تا با حمایت از این هنر سنتی، زمینههای لازم برای آموزش نسل جوان و تداوم این صنعت را فراهم کند. ما باید تلاش کنیم تا این میراث گرانبها نه تنها حفظ، بلکه به نسلهای آینده نیز منتقل شود.
مهارت سنتی لنجسازی و دریانوردی با آن در خلیج فارس که در سال ۱۳۹۰ در فهرست میراث ناملموس جهانی یونسکو به ثبت رسید، یکی از مهمترین صنایع دستی دریایی ایران است و نقش مهمی در اقتصاد و فرهنگ منطقه داشته است.
در پایان این بازدید، رئیس اداره ثبت و پاسداری میراث فرهنگی ناملموس با اهدای لوح تقدیر از زحمات لنجسازان قدردانی کرد و بر ضرورت حمایت بیشتر از این صنعت اصیل تأکید کرد.
انتهای پیام/
نظر شما