بهگزارش میراث آریا، نخستین نشست از نشستهای ادواری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قزوین با هدف ایجاد فضای تعاملی، گفتوگوی سازنده و پیگیری مطالبات اصحاب رسانه با حضور نمایندگان خبرگزاری ایرنا، روزنامه ولایت و روزنامه اطلاعات در محل این ادارهکل برگزار شد.
در این نشست، علیرضا خزائلی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص ادامه طرح خیابان شهید انصاری شرقی در بافت تاریخی شهر قزوین، گفت: موضع این ادارهکل همیشه در این مورد شفاف بوده و همواره مخالفت خود را در خصوص اجرای طرحی مغایر با طرح مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی اعلام کردهایم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قزوین با بیان اینکه بافت تاریخی باید انسانمحور باشد تاکید کرد: توسعه شهر قزوین از هسته تاریخی آغاز میشود و هراقدامی در محیط پیرامونی بدون توجه به بافت تاریخی مسیر توسعه را بهدرستی طی نخواهد کرد؛ مدیریت شهر قزوین چارهای جز توجه به بافت تاریخی، خروج بار ترافیکی از این بافت و اهمیت دادن به هسته تاریخی شهر ندارد.
او همچنین احیای خانههای تاریخی قزوین با تغییر کاربری برای ارائه خدمات در حوزه گردشگری را گامی موثر در تحول صنعت گردشگری استان خواند و افزود: هماکنون ۱۱ خانه تاریخی در سطح استان قزوین با هدف صیانت از آثار و تغییر کاربری برای ارائه خدمات در حوزه گردشگری احیا شدهاند و ضمن مرمت بهعنوان اماکن اقامتی، پذیرایی و فرهنگی به چرخه گردشگری استان اضافه شدهاند.
خزائلی در خصوص تعیین تکلیف موزه شاهنامه قزوین در مجموعه سعدالسلطنه نیز خاطرنشان کرد: این موزه خالقی به نام استاد محمدی دارد که بالاترین نشان وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، یعنی پلاک ماندگار را اخذ کردهاست، موزه شاهنامه دارای مجوز رسمی از این وزارتخانه است و به هیچ عنوان برچیده نخواهد شد، شاید بحث جابهجایی آن مطرح باشد که در آن صورت بایستی شان و جایگاه موزه بهدرستی حفظ شود.
او افزود: اگر نگاه و تعلق ما به اماکن تاریخی و فرهنگی یک نگاه دولتی باشد، این موضوع بدون شک محکوم به شکست خواهد بود، حس داشتن تعلق به اماکن تاریخی فرهنگی باید از آن هنرمندان، فرهیختگان و شخصیتهای فرهنگی شهر باشد، سعدالسلطنه قزوین که بهعنوان اولین اثر جهانی استان در فهرست یونسکو نیز بهثبت رسیده به هنرمندان برجسته این شهر چون گلدوزها، بامشادها و استاد پیلهچیها تعلق دارند، شخصیتهای برجسته قزوینی که دارای نشانهای اصالت ملی و یونسکو هستند.
خزائلی در خصوص اجرای طرح میدان دارالشفا در قزوین نیز خاطرنشان کرد: این پروژه میتواند شهر قزوین را متحول و هسته تاریخی شهر را تغییر دهد، مطالعات مستدل و مستندی توسط مشاور در این خصوص انجام شده و بهدنبال بازدید اخیر استاندار قزوین، سعی خواهیم داشت تا فاز نخست این پروژه را بهزودی آغاز کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قزوین با اشاره به مراحل اجرایی مرمت گراند هتل قزوین یادآور شد: سرمایهگذار این پروژه، بهطور جدی پیگیر اجرای تعهدات خود در این زمینه است و با مذاکرات انجام شده انشالله تابستان سال آینده بخشی از آن بهرهبرداری میرسد، در عین حال نیز شهروندان قزوین بایستی از نزدیک شاهد روند اجرای طرح باشند و بهزودی نیز تور رسانهای بازدید از این پروژه برای اصحاب رسانه قزوین برگزار خواهد شد.
پروژههای مرمتی دردست اجرا، روند ثبت جهانی قلعه الموت، ظرفیتهای بومگردی استان و روند مرمت خانه منتسب به عارف قزوینی از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست طرح و بررسی شد.
انتهای پیام/
نظر شما