استان کرمان مهد هنرمندان تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی است

سرپرست معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمان گفت: امروزه یکی از رشته‌های صنایع دستی مهم استان هنر تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی است.

به گزارش میراث آریا، علی پورمحمدی با تاکید اهمیت هنر تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در استان کرمان بیان کرد: استفاده از سنگ قیمتی و نیمه‌قیمتی از گذشته به طور سنتی در کشور ما تاریخ چند هزارساله داشته و امروزه در استان ، به خصوص شهربابک، هنرمندان زیادی به تراش سنگ‌های ارزشمندی چون فیروزه اشتغال دارند.

سرپرست معاون صنایع‌دستی کرمان اظهار کرد: در چند دهه اخیر، نگاه خاص و نوینی به سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی شده و گوهرتراشی، گوهرشناسی و اکتشاف در این زمینه، خیلی مورد توجه اهل فن قرار گرفته است.

او در ادامه بیان کرد: سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی به سنگ‌هایی از قبیل فیروزه، زمرد، آماتیس، عقیق، گارنت سبز (زمرد)، لاجورد، یاقوت، یشم و ... اطلاق می‌شود که پس از تراش و نشاندنش در رکابی از طلا یا نقره، زیبایی و ارزش افزوده زیادی حاصل می‌کند.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: پس از انتخاب نوع سنگ و تراش و فرم دهی، آن را پرداخت می‌کنند و برق ( پولیش ) می‌اندازند تا به عنوان انگشتر، دستبند،گردنبند، گوشواره و ... مورد استفاده داشته و تحقیقاتی درباره خواص درمانی سنگ‌ها نیز صورت گرفته که خود باعث رونق این هنر شده است.

سرپرست معاون صنایع‌دستی کرمان با برشمردن اهمبت تجاری‌سازی در حوزه صنایع‌دستی افزود: تراش و فروش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی و صادرات آن، یکی از اقلام صادرات غیرنفتی در ایران به حساب می‌آید که در استان کرمان با ظرفیت‌های موجود به دنبال برندسازی و افزایش صادرات در این حوزه هستیم.

انتهای پیام/

کد خبر 1403110600296
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha