استفاده از فرصت حضور۳۰ میلیون زائر مشهد برای رونق زمین گردشگری

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: از فرصت حضور۳۰ میلیون زائر مشد الرضا (ع) برای رونق زمین گردشگری استفاده خواهیم کرد.

به گزارش میراث آریا، سید جواد موسوی در ششمین جلسه رویداد زمین گردشگری که در هتل سی نور مشهد برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: با توجه به حضور سالانه ۳۰ میلیون زائر به مشهد مقدس و با توجه با این بیشتر افراد زمینی سفر می‌کنند می‌توانم از فرصت حضور افراد در استان بهره‌مند شده و با رونق زمین گردشگری، توسعه پایدار را ترویج کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت‌های حوزه معادن استان اظهار کرد: یکی از معادن که می‌تواند برای گردشگری مورد استفاده قرار گیرد معادن متروکه فیروزه است.

او یادآور شد: توسعه زمین گردشگری به ماندگاری زائران و توزیع اقامت در استان کمک خواهد کرد.

موسوی تصریح کرد: زائران که از جاده‌های مختلف استان به سمت مشهد تردد می‌کنند، زمانی که برای زمین گردشگری در مسیرها توقف داشته باشند، هم از سرعت زیاد در جاده‌ها کاسته و از خستگی مسافران در مسیر جلوگیری خواهد شد و آرامش و ایمنی در جاده‌ها را برای زائران و مسافران به ارمغان خواهد آورد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: مشهد شهر جهانی گوهرسنگ هاست و با توجه به این ظرفیت جهانی، ‌شناساندن معادن و ظرفیت‌های زمین‌شناسی استان به گردشگران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او همچنین بر لزوم راه‌اندازی میزهای گردشگری از جمله ژئوتوریسم و گردشگری ماجراجویانه تأکید کرد.

همچنین یوسف بیدخوری معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، در این جلسه گفت: شناسایی و شناسنامه دار نمودن مناطق دارای پتانسیل زمین گردشگری در استان خراسان رضوی و آموزش راهنمایان زمین گردشگری و تأسیس شرکت‌های خدمات مسافرتی ویژه زمین گردشگری، کمک به توسعه زیرساخت‌های لازم برای رونق بیشتر گردشگری، ثبت چهارمین ژئوپارک کشور در خراسان رضوی و حفظ منابع طبیعی باشناساندن ارزش ذاتی آن به عموم مردم و بهره برداران از جمله اهداف این رویداد است.

او گفت: این رویداد طی سه روز از ۹ تا ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد که روز اول در دانشگاه فردوسی مشهد، روز دوم در اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی و روز سوم در حوزه گردشگری و برای آموزش راهنمایان برگزار خواهد شد.

همچنین کیوان حسینی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در این جلسه گفت: باید مدیران را نسبت به پدیده‌ها و ظرفیت‌های زمین‌شناسی و زمین گردشگری و حفاظت از پدیده‌ای زمین‌شناسی استان آگاه و اقناع کنیم.

او به ضرورت تأمین زیرساخت‌های لازم برای زمین گردشگری اظهار کرد: اگر زیرساخت‌ها مناسب نباشد، گردشگری زمین تداوم نخواهد داشت، اما اگر زیر ساخت‌های گردشگری در مسیرها وجود داشته باشد زمین گردشگری رونق خواهد گرفت.

حسینی تصریح کرد: حداقل دو مسیر را برای زمین گرشدگری در استان تعیین و به عنوان الگو معرفی کنیم.

همچنین فرهاد دوایی دبیر انجمن دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی و گردشگری استان خراسان رضوی در این جلسه گفت: این انجمن با ۶۴۰ عضو فعال و کمیته‌های مختلف از برگزاری این رویداد حمایت می‌کند.

او افزود: برای برگزاری رویداد زمین گردشگری جلسات متعددی با انجمن راهنمایان داشته‌ایم که در کنار این همکاران خواهیم بود، آمادگی داریم تورهای آشناسازی ویژه این رویداد را برگزار کنیم.

همچنین رضا عسکری رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان خراسان رضوی در این جلسه گفت: ۵۸۰ نفر راهنمای گردشگری در استان داریم که حدود ۸۰ نفر برای حضور در دوره‌های تخصصی زمین گردشگری داوطلب هستند.

او با اشاره به ظرفیت‌های زمین گردشگری استان خراسان رضوی افزود: روستای گونجوک در مسیر مشهد به تربت حیدریه و روستای چلپو بین نیشابور و کاشمر، ظرفیت‌هایی از جمله غار و رودخانه نمکی، کلوت و کوه‌های رنگی دارد و می‌تواند به عنوان یکی از مسیرهای زمین گردشگری در استان معرفی شود.

عسکری یادآور شد: طی دو سال اخیر حدود ۵۰۰ نفر را به این مناطق برده‌ام که نشان دهنده ظرفیت استان و به ویژه این مناطق در حوزه زمین گردشگری است.

هم‌چنین محمد حسن حسین پور رئیس جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بومگردی خراسان رضوی در این جلسه گفت: در حال حاضر ۱۸۵ اقامتگاه بوم‌گردی در استان فعالیت دارند که به عنوان زیرساخت‌های گردشگری روستایی و طبیعت گردی مورد استفاده قرار می‌گیرد، این ظرفیت‌ها می‌تواند پایگاهی برای گردشگری زمین باشد.

او افزود: در محدوده‌های دارای ظرفیت‌های زمین گردشگری امکان ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی وجود دارد و با توجه به بومی بودن فعالان بوم‌گردی‌ها، وجود اقامتگاه‌ها می‌تواند به حفاظت از پدیده‌های زمین گردشگری کمک کند.

حسین پور تصریح کرد: امکان برگزاری دوره‌های آموزشی در بوم‌گردی‌ها برای جامعه محلی و هم گردشگران وجود دارد، این آموزش‌ها علاوه بر حفاظت از پدیده‌های زمین‌شناسی و طبیعی به رونق زمین گردشگری نیز کمک خواهد کرد.

همچنین محمد رکنی رئیس اداره نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در این جلسه گفت: بین استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی پیوستگی فرهنگی و زیست محیطی و زمین‌شناسی وجود دارد، استان‌های خراسان شمالی و جنوبی هم در این رویداد مشارکت داده شوند.

او افزود: هم‌چنین دستگاه‌های مرتبط از جمله صنعت و معدت و تجارت، منابع طبیعی و محیط زیست نیز در این رویداد مشارکت داده شوند.

همچنین حسین‌امیر کلالی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مشهد در این جلسه گفت: زمین گردشگری پیوند دو حیطه زمین‌شناسی و جغرافیاست، اما صنایع دستی نیز می‌تواند در کنار شاخه‌های گردشگری به رونق این صنعت کمک کند.

او افزود: مشهد از شهرهایی است که اگر چه مقصد گردشگری و همواره به دلیل وجود مضجع شریف حضرت رضا (ع) مورد استقبال زائران و گردشگران است اما با صنایع‌دستی می‌توانیم ارزش افزوده ایجاد کنیم و از صنایع‌دستی به عنوان سوغات سفر استفاده کنیم.

او یادآور شد: بیش از ۱۰ هزار و ۱۰۰ نفر در حوزه صنایع‌دستی مشهد اشتغال دارند که برای بیش از چهار هزار نفر کارت هنرمندی یا صنعتگری صنایع دستی صادر شده است.

استفاده از فرصت حضور۳۰ میلیون زائر مشهد برای رونق زمین گردشگری

انتهای پیام/

کد خبر 1403110600310
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha