حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده سرپرست میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در یادداشتی نوشت: با وجود بارگاه ملکوتی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و دیگر اماکن زیارتی و قرار داشتن در محور مواصلاتی ۱۷ استان کشور، قم به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری مذهبی و زیارتی در ایران، از جایگاه والایی برخوردار است و در واقع دومین قطب گردشگری زیارتی کشور شناخته میشود.
استان قم علاوه بر گردشگری زیارتی دارای جاذبههای تاریخی، باستانی، طبیعی، علمی، کتابخانهها و همچنین صنایعدستی است که در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران تلاش شد، در قالبهای گوناگون از جمله پادکستها، المانهای شهری، کلیپها و حضور راهنمایان و کارشناسان خبره؛ این ظرفیتهای ناشناخته معرفی شوند.
از آن جایی که رسانهها (صداوسیما، خبرگزاریها و ...) در معرفی، تبلیغات و اطلاعرسانی بسیار نقش مؤثری دارند، امیدواریم همانند گذشته در کمک به توسعه صنعت گردشگری که یکی از اهداف مهم دولت چهاردهم است، پایِکار و یاریکننده مجموعه استان باشند؛ چرا که توسعه صنعت گردشگری و تولیدات صنایعدستی در ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی در حل مشکلات جامعه و معیشت نقش اساسی دارد.
حضور استان قم در نمایشگاه گردشگری و اهداف آن
نمایشگاه گردشگری، فرصتی مغتنم برای معرفی ظرفیتهای استان و ایجاد تعاملات سازنده با مدیران استانها و فعالان این حوزه بوده است.
در همین راستا در غرفه استان قم تلاش کردیم تا نمادهای شاخص گردشگری استان را به نمایش بگذاریم، از جمله:
• حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان مهمترین مرکز گردشگری مذهبی استان.
• تیمچه بزرگ بازار قم که یکی از شاهکارهای معماری دوران قاجار محسوب میشود.
• تالاب مُرِّه به عنوان نمونهای از جاذبههای طبیعی کمتر شناختهشده استان.
توسعه زیرساختهای گردشگری و احیای اماکن تاریخی
یکی از اولویتهای اصلی ما، تلاش برای بهبود زیرساختهای گردشگری در سطح استان است. در این راستا فاز اول محوطه باستانیتاریخی قلیدرویش، یکی از کهنترین استقرارگاههای بشری در قم با قدمت ۷هزارساله است که در آینده جزء برنامههاست که این مکان باستانی و ارزشمند با کمک مسئولان استان و نمایندگان در مجلس شورای اسلامی؛ با ساخت سایتموزه گامهای مهمی برای معرفی پیشینه تاریخی قم بر داریم و به افزایش اقامت زائران کمک کنیم.
در برنامه کاری از تجارب افراد موفق و صاحب ایده و دانشگاهها و با تعامل با دستگاههای مرتبط بهره خواهیم برد تا قم را به عنوان یک جهانشهر با قابلیتهای متنوع معرفی کنیم.
ایجاد بازارچههای دائمی صنایعدستی و حمایت از هنرمندان
در حوزه صنایعدستی حدود ۷۰ رشته و بیش از ۱۴۰۰ کارگاه های تولیدی از جمله فرش دستباف، انگشترسازی، خَراطی (چوبتراشی)، خرمهرهسازی، منبتکاری، سنگتراشی، کاشیکاری، چرمدوزی و ... در راستای حمایت از تولیدکنندگان و بازار فروش، ساخت بازارچههای دائمی صنایعدستی را در برنامه داریم تا هنرمندان بتوانند محصولات خود را بدون واسطه عرضه نمایند و گردشگران نیز از این هنرهای اصیل بهرهمند شوند.
همچنین برای برگزاری نمایشگاههای صنایعدستی داخل استان و دیگر استانها تلاش داریم، تعاملات مناسبی داشته باشیم.
تقویت گردشگری مذهبی و فرهنگی
یکی از مهمترین برنامههای پیش رو، افزایش کیفیت خدماترسانی به زائران، توسعه زیرساختهای واحدهای اقامتی و رفاهی، جذب سرمایهگذار، برگزاری فمتور و استفاده از ظرفیت راهنمایان گردشگری و توجه ویژه به بخش خصوصی و سرمایهگذاران است.
استان قم علاوه بر ویژگی زیارتی و مذهبی، دارای ظرفیتهای طبیعی متعددی است. مناطقی همچون دریاچه نمک، دریاچه حوض سلطان، گنبد نمکی، دره قاهان، کویرهای اطراف قم و تالاب زیبای مره؛ قابلیت طبیعتگردی مناسبی را دارا هستند.
باید تلاش شود، اقامتگاههای بومگردی، مسیرهای طبیعتگردی و برگزاری تورهای تفریحی با رعایت شئونات اسلامی افزایش یابد، در همین راستا در حال رایزنی با بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه طبیعتگردی (اکوتوریسم) هستیم.
رویکرد در گردشگری سلامت
استان قم با برخورداری از مراکز درمانی مجهز، پزشکان متخصص و موقعیت جغرافیایی ویژه، ظرفیت بالایی در گردشگری سلامت دارد. با بهرهگیری از این مزیتهای موجود و تعامل با دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستانهای تخصصی میتوانیم گردشگری سلامت را توسعه دهیم که این موضوع در دستور کار استان قرار دارد.
در حقیقت استان قم با تکیه بر میراثفرهنگی غنی، موقعیت جغرافیایی ممتاز و جایگاه مذهبی برجسته، توانمندیها و ظرفیتهای فوقالعادهای برای رشد در صنعت گردشگری دارد.
بر این باور هستیم که با جذب سرمایهگذار، حمایت از بخش خصوصی در چهارچوب قانون و توسعه زیرساختها و بهرهگیری از تجارب صاحبان فکر و ایده و تشکیل شورای عالی نخبگان در حوزه گردشگری؛ میتوان قم را به یکی از مقاصد مهم گردشگری ایران و جهان تبدیل کرد.
انتهای پیام/
نظر شما