به گزارش میراثآریا، در دیدار رایزن فرهنگی جمهوری خلق چین و معاون او با محمدابراهیم زارعی رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با اشاره به پیوند و ارتباط دیرینه، دائمی و صلح آمیز میان دو کشور بر لزوم همکاریهای علمی و پژوهشی ایران و چین با توجه به ظرفیتهای موجود تاکید کرد و موضوع برگزاری یک رویداد علمی فرهنگی مشترک که از ماه ها قبل بر روی آن کار کارشناسی شده بود را مطرح کرد.
زیهائو ژو، رایزن فرهنگی سفارت چین در تهران، در این دیدار مراتب همکاری سفارت چین در تهران را اعلام و بر اهمیت شناساندن فرهنگ غنی ایران به مردمان چین، تاکید کرد و پیشنهاد برگزاری نمایشگاهها و انتشار کاتولوگهای دیجیتال در راستای همکاریهای فرهنگی میان مؤسسات و دانشگاه های دو کشور را ارائه کرد.
رایزن فرهنگی چین، همچنین مطالعات باستانشناسی زیر آب و پژوهش بر روی زبانهای باستانی ایران را از موضوعات مهم همکاریهای مشترک برشمرد.
بنا بر گفتوگوهای طرفین در این نشست، مجله علمی پژوهشی پارسه وابسته به پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری دو اقدام در روابط تاریخی کشورهای ایران وچین را در دستور کار خود قرار خواهد داد: نخست چاپ یک شماره ویژه از مجله پارسه به زبان انگلیسی با چکیده فارسی در خصوص روابط تاریخی و دیگر اینکه با پیشنهاد مجله یک نمایشگاه از آثار تاریخی کشور چین موجود در موزه ملی ایران و دیگر مجموعههای فرهنگی تاریخی در محل موزه ملی ایران به نمایش گذاشته خواهد شد که این نمایشگاه دارای یک کاتالوگ دو زبانه چینی و فارسی خواهد بود.
از مطالب ویژهنامه مجله پارسه میتوان به تعدادی از مقالات علمی پژوهشی جمعآوری شده از دانشمندان و پژوهشگران چینی، ایرانی، اروپایی و امریکایی اشاره کرد.
لازم به یادآوری است که این ویژهنامه یک مجله علمی پژوهشی بینظیر است که همزمان با افتتاح نمایشگاه منتشر میشود و همچنین چاپ یک کاتالوگ دو زبانه در روابط دو کشور هم چاپ خواهد شد. در کنار هماهنگیهای نهایی در این دو موضوع، در دیدار یاد شده، مسائل دیگری همچون امضای تفاهمنامههای دیگری با مراکز تحقیقاتی و باستانشناختی چین گفتوگو شد.
در این دیدار داریوش اکبر زاده، مرتضی حصاری و مریم دارا اعضای هیئت علمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری نیز حضور داشتند و نکاتی را برای تعمیق و توسعه همکاری پژوهشگاه و نهادهای علمی و دانشگاهی چین مطرح کردند.
انتهای پیام/
نظر شما