گردش مالی سالیانه 400میلیاردی تولید کلوچه در ملایر

رئیس اداره میراث‎فرهنگی، گردشگری و صنایع‎دستی ملایر گفت: «کلوچه‌پزی، سنتی دیرینه در شهرستان ملایر است که با وجود بیش از 70 کارگاه پخت کلوچه، سالانه بیش از 25 میلیون عدد کلوچه در شهرستان تولید می‎شود.»

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث‎فرهنگی، گردشگری و صنایع‎دستی همدان، ابراهیم جلیلی، چهارشنبه 10 دی‎ماه گفت: «پخت کلوچه از آن دست سنت‌هایی است که در رگ و خون هر ملایری ریشه دوانیده و تنور کلوچه، همه فصل‌ها در ملایر گرم است و آوازه کلوچۀ‎ سنتی ملایر به بسیاری از استان‌ها و شهرهای کشور رسیده است.»

رئیس اداره میراث‎فرهنگی، گردشگری و صنایع‎دستی ملایر گفت: «کلوچه ملایر در سال 1398 در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده و با وجود بیش از 70 کارگاه پخت کلوچه، سالانه بیش از 25 میلیون عدد کلوچه در این شهرستان تولید می‌شود و گردش مالی بیش از 400 میلیارد ریال در سال را داراست که توانسته 350 اشتغال مستقیم را در شهرستان ایجاد کند.»

جلیلی افزود: «برای رونق و توسعه این سنت دیرینه، باید بحث برندسازی و بسته‌بندی در دستور کار قرار گرفته تا این محصول سنتی وارد بازارهای جدید و فروشگاه زنجیره‌ای شود تا پس از آن، شرایط برای صادرات این محصول تسهیل شود.»

او گفت: «با توجه به اینکه ملایر عنوان شهر جهانی انگور و مبلمان ‎منبت را در سنوات قبل کسب کرده و در سطح دنیا با این دو برند مطرح شده است در همین راستا پخت کلوا و کلوچه و کسب عنوان ملی نیز می‎تواند در رونق هرچه بیشتر این سوغات مثمر ثمر باشد.»

جلیلی گفت: «مزیت کلوا و کلوچه ملایر، استفاده از شیره انگور در پخت آن است.»

انتهای پیام/

کد خبر 1399101033

برچسب‌ها