بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان، حمیدرضا دوستمحمدی روز یکشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۰ بیان کرد: «گام اول در توسعه گردشگری خوراک، بررسی سفره خوراک استان و ثبت آن در فهرست میراث ملی است که شامل پژوهش و ثبت خوراکها، تبلیغ و ترویج خوراکها و اطلاعرسانی به جامعه هدف، حفظ غذاهای سنتی و اصیل با ورود در فهرست خوراک رستورانها و آموزش به افراد است.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: «تاکنون بیش از ۱۸ غذای محلی و سنتی استان سمنان در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.»
دوستمحمدی افزود: «استان سمنان از تنوع بالایی در انواع نان، غذا و خوراک بهرهمند است و با توجه به مهارت دامداری و وجود عشایر، بسیاری از خوراکیها بر پایه لبنیات در استان تهیه و مصرف میشود و مبتنی بر همین ظرفیت، تاکنون ۱۸ غذای استان سمنان در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.»
او گفت: «آش واگره روستای جوین، شنگی پلو، جوش بره، شله قروت، قطقی فرومد، نانهای روستای ایج از جمله سیریشین و یوزین، شیوه سنتی فرآوری پنیر در مغار روستای اروانه، تهچین گرمساری، شیوه سنتی پخت سبزیپلو سمنانی و دوشائین حلوا از جمله خوراکهای محلی ثبت شده در فهرست ملی هستند.»
دوستمحمدی: «مهارت پخت کلوچه غربال سری ساده و گردویی روستای افتر، قلیه خربزه یا کالک قلیه روستای لاسجرد، دو کولنا شهر سرخه، گولاچ سمنان، نان بُقسَمات سمنان، فنون تهیه فرآوردههای لبنی عشایر ایل سنگسر و مهارت پخت آرشه لایی نون، از دیگر غذاهای ثبت شده از استان سمنان در فهرست میراث ملی هستند.»
او ادامه داد: «بسیاری از خوراکهای استان سمنان مثل «آروشه» که محصولی منحصربهفرد و رأس هرم تولیدات لبنی عشایر ایل سنگسر است، توانایی نمادسازی و معرفی به گردشگران داخلی و خارجی را دارد. »
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان با اشاره به اینکه استان سمنان تنوع بالایی در تهیه انواع خوراک دارد، گفت: «بیشتر غذاهای سنتی و دستور پخت آنها موروثی است.»
انتهای پیام/