به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان، مجتبی آبروشن در روز 15 اردیبهشتماه 1401 با اعلام این خبر گفت: «شهرستان آستارا به لحاظ بهرهمندی از فرهنگهای سنتی در حوزه غذا از ظرفیت ویژهای برخوردار است و مراسم پخت و معرفی نان سنتی زرینهنون با هدف معرفی، حفظ و ترویج پخت این نان در روستای خلیلهسرا آستارا برگزار شد.»
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان آستارا با اشاره به اهمیت فرهنگهای غذایی در صنعت گردشگری آستارا افزود: «ترویج پخت نان سنتی زرینهنون که در روستاهای مختلف شهرستان آستارا به ویژه بخش لوندویل رواج دارد، میتواند نقش مؤثری در جذب گردشگر ایفا کند و وجود این قبیل خوراکیهای بومی برای ایجاد مقاصد جدید گردشگری مؤثر است.»
آبروشن افزود: «آستارا یکی از خاستگاههای اصلی پخت این نان بوده که در کتب مختلف تاریخی از آن نام برده شده و امروزه نیز این نان به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان برای صرف در وعدههای افطار و سحر پخت میشود.»
او در پایان افزود: «امیدواریم با توجه به سیاستگذاریهای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان برای پاسداشت آیینهای سنتی ضمن ایجاد فرصت حفظ این میراث ارزشمند، با انجام اقداماتی نظیر ثبت این آثار در فهرست آثار ملی، زمینه رشد و توسعه بیشتر صنعت گردشگری در گیلان فراهم شود.»
انتهای پیام/