طرح مرمت بنای تاریخی بابا لقمان خراسان رضوی در دست اجراست

مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سرخس گفت: بخشی از محوطه‌سازی مجموعه تاریخی بابا لقمان با اعتبار 200 میلیون تومان اجرا شده و طرح مرمتی بنا نیز در حال اجراست.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، سید مجید حسینی امروز سه‌شنبه 11 بهمن ماه 1401 با اشاره به طرح ادعایی در فضای مجازی مبنی بر تخریب بنای تاریخی بابا لقمان اظهار کرد: طرح محوطه‌سازی عرصه بابا لقمان که به باغ بابا لقمان معروف شده به‌طور جدی توسط نمایندگی سرخس و اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان پیگیری می‌شود و اجرای آن متوقف نشده، البته اجرای آن نیازمند تخصیص اعتبارات کلان است.

مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سرخس ادامه داد: این پروژه بزرگ ۴ هکتار وسعت دارد و طی ۵ سال گذشته فقط ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته که آن هم برای مرمت‌های موضعی و نگهداری بنا هزینه شده است.

حسینی با بیان این‌که اجرای کامل پروژه مرمت بابا لقمان نیازمند اعتبارات ملی است، اظهار کرد: این موضوع توسط امام جمعه، نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شهرستان سرخس در حال پیگیری است و در بازدید اخیر استاندار از این شهرستان در این خصوص به‌صورت ویژه پیگیری لازم انجام شد.

او افزود: اداره‌کل میراث‌فرهنگی خراسان رضوی نیز به دنبال اختصاص ردیف اعتبار ملی برای این بنا از وزارتخانه است و به‌صورت جدی پیگیری می‌کند.

مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سرخس یادآور شد: نکته‌ای که در مورد بنای بابا لقمان  باید مورد توجه قرار دارد این است که این بنا بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد و قسمت عمده ایوان آن قبل از دوره قاجاریه فرو ریخته بود، پس از انقلاب این بنا همواره تحت مرمت قرار داشته است.

او با اشاره به دیگر اقدامات مرمتی انجام شده در این بنا گفت:  گنبد بنای تاریخی بابا لقمان در دهه ۷۰ احیا و بازسازی شده است.

مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سرخس افزود: اقدامات انجام شده در بابا لقمان چهره متفاوتی از بنا را به‌وجود آورده به‌گونه‌ای که وضعیت فعلی با مخروبه باقی‌مانده از بنا در قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست.

او با اشاره به روند، فرآیند و تفاوت مرمت بناهای تاریخی تصریح کرد: این بناها به مرور زمان دچار فرسایش شده و عوامل مختلف از جمله فرونشست زمین در دشت‌ها و مداخلات انسانی بر پایداری بناها اثرگذار بوده است، به همین نسبت مرمت و احیای این بناها نیز نیازمند مطالعه، پژوهش و اقدام بر اساس ملاحظات مرمتی، حفظ اصالت و رعایت ویژگی‌های تاریخی و معماری بناهای تاریخی است.

حسینی افزود: در این بنا قسمتی از سرپایه‌های فعلی آن دچار مشکل سازه‌ای شده که برای پیشگیری و مطالعه دقیق، شمع‌گذاری و شاهدگذاری شده است و باید مجدد مرمت شود.

او تاکید کرد: شمع‌گذاری‌های اخیر قسمتی از طرح مطالعاتی برای تعیین میزان انحراف سرپایه، مستندسازی و انجام مطالعات تخصصی و نهایتا بازسازی کامل است.

مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سرخس تأکید کرد: این قبیل بناها با توجه به قدمت، همواره باید تحت پایش مستمر قرار داشته باشند، همچنین این بنا به‌صورت مستمر تحت مرمت قرار دارد، بنابراین در هر دوره زمانی بسته به شرایط بنا و نتایج حاصل از رصد بنا باید اقدامات اجرایی خاص انجام شود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14011111770762

برچسب‌ها