بهگزارش میراثآریا بهنقلاز روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، محمود بازاری در حاشیه بازدید از نمایشگاه صنایعدستی خراسان جنوبی روز چهارشنبه 1 آذرماه 1402 اظهارکرد: نمایشگاه صنایعدستی از جمله نمایشگاههایی است که هم تنوع خیلی خوبی در سطح کشور دارد و هم ظرفیت خیلی خوبی برای معرفی محصولات کار دست با ارزش افزوده بالا است.
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: با توجه به برگزاری نمایشگاه صنایعدستی در سطح ملی و حضور صنعتگران استانهای مختلف در خراسان جنوبی، ظرفیت خوبی برای معرفی تولیدات استان فراهم شده و به نوعی ایجاد رقابت و یادگیری از دستاوردها و تجربههای سایر استانها را به ارمغان میآورد.
بازاری عنوان کرد: آنچه در نمایشگاههای صنایعدستی مهم است و باید به صورت تخصصی روی آن تمرکز کرد، فراهم کردن زمینه مناسب و ارائه خدمات مطلوب به شرکتکنندگان است تا زمینه و انگیزه لازم برای فرصتهای بعدی نمایشگاه نیز فراهم شود.
او با تاکید بر نقش خدمات کیفی و استاندارد نمایشگاه به غرفهداران و شرکتکنندگان، عنوان کرد: نمایشگاه بینالمللی خراسان جنوبی از زمان انتقال به محل دائمی، ارائه خدمات را به حد مطلوب رسانده اما انتظار این است مجموعههای مختلف برای بهبود زیرساختهای نمایشگاه و ارتقای کیفیت خدماترسانی بکوشند.
بازاری تصریح کرد: سازمان توسعه تجارت ایران همه ساله با همکاری استانها تقویم صنعت نمایشگاهی کشور را ابلاغ میکند امسال نیز فروردینماه این تقویم ابلاغ شد.
او با بیان اینکه در حال حاضر به لحاظ کمی و کیفی افزایش و رشد خوبی در صنعت نمایشگاهی کشور داشتهایم، یادآور شد: امیدواریم روی ظرفیتهای واقعی تولید در استان بتوانیم تمرکز کرده و برای معرفی ظرفیتها و جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی بکوشیم.
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: ارتباطات بینالمللی از جمله مشارکتکنندههای خارجی، هیاتها و تجار کالا، بخش مهمی از هر نمایشگاهی است که در استان خراسان جنوبی یکی از محورهای مهم میز توسعه صادرات، کمک و برنامهریزی در این حوزه است.
بازاری ادامه داد: همزمان با برگزاری نمایشگاهها بایستی حتما بخش خارجی و بینالمللی آن نیز تقویت شود، چون برای بخشی از ظرفیتهای استان امکان صادرات و تجارت فراهم است لذا از طریق دستگاههای دولتی باید این ارتباط بینالمللی تقویت شود.
او بیان کرد: خراسان جنوبی به عنوان استانی همجوار با کشور افغانستان و در نزدیکی برخی بازارهای پرظرفیت مانند پاکستان، همچنین از شمال به جنوب به حوزه عربی خلیج فارس و آسیای میانه دسترسی دارد، لذا باید روی حوزه شبه قاره، جنوب خلیج فارس و آسیای میانه تمرکز بیشتری برای جذب سرمایهگذار برای بخشهای مختلف اقتصادی و تولیدی استان داشته باشد.
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: انتظار و خواهش ما از دولت و دستگاههای اجرایی این است که در حوزه سیاستگذاری کمک کرده و در بهتر برگزار شدن اینگونه نمایشگاهها تلاش کنند.
بازاری افزود: سازمان توسعه تجارت ایران در حوزه تقویم نمایشگاههای خارجی نیز برنامهریزی کرده و برای معرفی ظرفیتهای صادراتی و تولیدی در نمایشگاههای بینالمللی به صورت پاویون تخصصی مشارکت کرده یا هیاتهای تخصصی و تجاری اعزام میکند.
او ادامه داد: در قالب مشوقهای صادراتی یا یارانههای نمایشگاهی با پرداخت بخشی از هزینهها، هیاتهای تجاری را حمایت میکنیم.
بازاری اظهار داشت: صنایعدستی از جمله بخشهایی است که در طول سال با مشارکت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای حضور صنعتگران در نمایشگاههای بینالمللی برخی کشورها برنامهریزی میکنیم.
او ادامه داد: همچنین سازمان توسعه تجارت ایران، شرکت شهرکهای صنعتی استانها، معاونت علمی و فناوری کشور و مرکز صنایع خلاق در وزارت صمت نیز برنامهریزی کرده تا در نمایشگاههای بینالمللی شرکت کرده و محصولات و خدمات خود را عرضه کنند.
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به ظرفیت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی خراسان جنوبی، یادآور شد: در ماههای پیشرو با دو پاویون گردشگری و صنایعدستی در حوزه گوهرسنگها در نمایشگاه بینالمللی تهران حضور خواهیم داشت.
بازاری گفت: با مذاکراتی که با اتاق بازرگانی خراسان جنوبی داشتیم مقرر شد مباحث مربوط به برگزاری نمایشگاهها در استان بر اساس بخشنامهها، سیاستها و ضوابط ابلاغی سازمان توسعه تجارت، حتما در کارگروه توسعه صادرات مطرح شود.
انتهای پیام/
نظر شما