به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی علی محمدی با اعلام این خبر افزود: این آیین سنتی به مناسبت پاسداشت ثبت جهانی شب یلدا در فهرست میراث ناملموس چند ملیتی یونسکو در آستانه بلندترین شب سال در اقامتگاههای بومگردی، روستاهای گردشگری و با مدیریت انجمنهای میراثفرهنگی، انجمنهای شعر و ادبیات، شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری و بهصورت عمومی در سطح شهرستان برگزار میشود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربت حیدریه ادامه داد: آیینها و سنتهای ارزشمند ایران زمین در خود شور و نشاط دارد و میتوان با برگزاری آنها به اشکال مختلف این نشاط و شادابی را در جامعه تقویت کرد.
او تصریح کرد: شب یلدا از جمله مراسم شادی است که با آیینهای زیبا و دورهمیهای خانوادگی و فامیلی لحظات لذتبخشی را برای مردمان در دنیای پرهیاهوی امروز فراهم میکند.
محمدی تأکید کرد: بخشی از حفاظت از میراثفرهنگی ناملموس به عهده مردم است که آنها طی صدها سال این وظیفه را با برگزاری درست و دقیق و عاشقانه سنتها و آیینهای ایرانی مثل شب چله انجام دادهاند.
او یادآور شد: در این شب در شهرها و روستاهای سطح شهرستان با خوراکیها و تنقلات و مراسم های خاص از جمله مراسم سنتی کف زنی ، قرمه کنی، لچار و ... بزرگترین شب سال را گرامی میدارند.
محمدی افزود: «لِچار» یا مربای کدو حلوایی که بانوان روستاهای تربتحیدریه آنرا با شیره انگور میپزند و از دیرباز تاکنون در شبهای سرد زمستان به عنوان یک رسم یلدایی، گرمابخش مجالس شادی و بزم مردم این منطقه بوده است.
او ادامه داد: مراسم سنتی کف زنی و حلواجوزی منطقه بایگ تربت حیدریه که در فهرست میراث ناملموس ثبت ملی شده است در محافل خانوادگی برگزار میشود.
انتهای پیام/
نظر شما