جشنواره غذای محلی قلیف چال در جاجرم خراسان شمالی برگزار می‌شود

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان جاجرم از برگزاری دومین جشنواره غذای سنتی قلیف چال در شهرستان جاجرم خبر داد.

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی، محمدرضا طالبی با اعلام این خبر گفت: دومین جشنواره قلیف چال جاجرم که باهدف آشنایی مردم با غذاهای بومی و محلی با محوریت قلیف چال غذای سنتی و کهن چوپان‌ها و گله‌داران این منطقه در ۲۶ بهمن‌ماه سال جاری برگزار می‌شود.

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان جاجرم تأکید کرد: قلیف چال در لهجه جاجرمی به معنی دیگی است که با محتویاتش درون چاله‌ای گذاشته تا غذای داخل آن کم‌کم پخته شود.

طالبی خاطرنشان کرد: مهارت پخت خوراک قلیف چال در سال جاری با شماره ۲۸۹۹ به ثبت رسید، لذا در راستای پاسداشت میراث ناملموس جشنواره قلیف چال در این شهرستان جاجرم برگزار خواهد شد.

او در مورد نحوه طبخ این غذای سنتی گفت: گله‌داران بز یا گوسفندی را بر زمین می‌زدند (ذبح می‌کردند) و گوشت تازه آن را قطعه‌قطعه می‌کردند و چاله‌ای کنده می‌شد که حکم کوره را داشت و مقداری از تاپاله (فضولات حیوانی) در داخل آن قرار می‌گرفت و در داخل آن آتش افروخته می‌شد و بعدازاین که گوشت داخل قابلمه ریخته می‌شد، نمک و برنج هم به آن اضافه می‌شد و سپس دیگ یا قلیف را به طور کامل داخل چاله قرار می‌دادند و روی آن‌ها سوخت حیوانی می‌گذاشتند و از دیگر سو آتش داخل چاله را طوری تنظیم می‌کردند که به‌آرامی بسوزد و آتش آن شعله‌ور نباشد. 

انتهای پیام/

کد خبر 1402111701024
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha