به گزارش میراثآریا، برنامههای هفته میراثفرهنگی در پژوهشگاه در قالب نشستهای علمی، همایش، جشنواره، کارگاه تخصصی و نمایشگاه در حوزههای باستانشناسی، مردمشناسی، زبانشناسی، ابنیه و بافت، حفاظت و مرمت، گردشگری، میراثطبیعی، هنرهای سنتی و ... برگزار میشود.
پژوهشکده مردمشناسی «نمایشگاه پوشاک اقوام ایرانی در همایش بینالمللی پوشاک و صنعت مد»، «جشنواره فیلم اقوام ایرانی»، «نشست مردم و سینما و فیلم مردمنگار»، «همایش ادبیات شفاهی و میراث ناملموس»، «نشست بزرگداشت خیام در چشمانداز فرهنگ مردم»، «نشست و نمایشگاه پوشاک ایرانی، تنوع فرهنگی و همبستگی ملی»، «نقد کتاب چنگیرخان»، «نقد کتاب شاماران» و «همایش علمی میراثناملموس در چشمانداز توسعه پایدار» را در این هفته برگزار میکند.
«نشست گفتمان شناخت و آموزش آرایههای معماری با تکیه بر تجربه استادکاران سنتی» توسط پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی-فرهنگی و «نشست مصادیق هنرهای سنتی در میراثفرهنگی ناملموس»،« نشست تخصصی هنرهای سنتی»، «کارگاه نگارگری و قلمزنی» و «نمایشگاه آثار یکساله هنرهای سنتی» به همت گروه پژوهشی هنرهای سنتی برپا میشود و «سیزدهمین همایش دوسالانه حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی و آرایههای معماری» از برنامههای پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی است.
«میراثرضوی؛ سکههای ولایتعهدی امام رضا(ع) و اسناد تاریخی همراه با نمایشگاه آثار مکتوب قدمگاههای امام رضا(ع)» و «نشست علمی اصالت و ماهیت آجر نوشته مسجد جامع ساوه( منسب به امام رضا(ع) همراه با نمایشگاه اصل اثر)» با همکاری پژوهشگاه و معاونت میراث و موزه ملی ایران برگزارمیشود.
«کارگاه علمی آموزشی ژئوهریتیج» و «نشست علمی اکوتوریسم و تأثیرات آن در حوزه میراثفرهنگی» نیز به همت گروه پژوهشی میراث طبیعی و «نشست علمی واکاوی پیوندها و نقاط اشتراک و افتراق گردشگری و میراثفرهنگی در سطوح ساختاری، تشکیلاتی ، نهادی و وظیفهای و آینده پژوهشی در تغییرات اقلیمی و میراث(کارگاه مشترک با معاونت گردشگری)» توسط گروه پژوهشی گردشگری برپا خواهد شد.
«رونمایی از نشان بازیهای میراثی» توسط معاونت فناوری و کاربردیسازی،«نشست بررسی چالشهای ثبت آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی در فهرست آثار ملی ایران» به همت پایگاه پژوهشی ثبت آثار فرهنگی و «نشست تخصصی پایگاه دفاع مقدس پژوهشگاه» توسط این مرکز برگزار میشود.
«معرفی موزه لرستان و نشست تخصصی سکههای تخت جمشید» از برنامه های پژوهشکده زبانشناسی، کتیبهها و متون و «نشست میراثفرهنگی، مشارکت کودکان و نوجوانان، مسئولیت نسل امروز» از برنامههای مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه است.
پژوهشکده باستانشناسی نیز کاوشها و پژوهشهای باستانشناسی در محدوده سد چپرآباد اشنویه را در قالب نشست علمی برررسی میکند و «نشست روز جهانی موزهها» و «نشست دیپلماسی فرهنگی (موسسه فرهنگی اکو و یونسکو)» توسط مرکز بینالملل و حقوقی پژوهشگاه برگزار میشود.
انتهای پیام/
نظر شما