به گزارش میراثآریا، انتشار نشریه « دانش حفاظت و مرمت » از مهمترین نشریات تخصصی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، پس از ۵ سال وقفه، با تلاش مدیران، اعضای هیأت علمی و کارشناسان این پژوهشکده دوباره از سر گرفته شد.
این نشریه تخصصی مرمتگران ایران، با تغییر محورها و اعضای شورای دبیران و گزینش رویکردهای نو، در تلاش است با جبران شمارههای عقبافتاده، خود را برای رتبهبندی نشریات وزارت علوم در دی ماه سال جاری آماده کند.
در خلال ۴ شماره منتشر شده ۲۶ مقاله علمی چاپ شده است که حوزههای مختلف حفاظت و مرمت را شامل میشوند. نشریه حفاظت و مرمت، در راستای غنای ادبیات و پژوهشهای حوزه حفاظت، مرمت آثار، بناها و آرایههای معماری، باستانسنجی، حفاظت در کاوش، مستندسازی و فناوریهای نوین ذیل مهمترین محورهای خود آماده پذیرش مقالات پژوهشگران بهویژه دانشجویان، دانشآموختگان و متخصصان جوان است.
در این شماره، مقالات «درآمدی بر مبانی اسلامی حفظ و مرمت سنگ قبور تاریخی بر اساس احکام و مقتضیات شرعی ( مهدی رازانی، پریسا زاهدی، امید امیدیان ) »،« آسیبنگاری حجاری رستم و اشکبوس عمارت دیوانخانه با استفاده از فتوگرامتری و با تکیه بر فرهنگ مصور الگوهای تخریب سنگ-ایکوموس ( مریم شیروانی، سارا زارعیان جهرمی ) »،« استحکامبخشی، حفاظت و مرمت نقشبرجسته درگاه شمال غربی کاخ صد ستون، تخت جمشید ( مریم راهساز، محسن قاسمینژاد راینی ) »،« بررسی مواد رنگساز بکار رفته در سنگ بسمالله موزه آذربایجان تبریز ( حمیدرضا ایرانی و غلامرضا یزدانی ) »،« مطالعه نمونه سنگهای نیمه قیمتی موجود در کوشک احمدشاهی، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران ( سید ایرج بهشتی،ناهید وهابی کاشانی ) » و « گونهشناسی، ساختار شناسی و بازسازی حفاظتی-دیجیتال سنگ قبر اوحدی مراغهای ( پریسا زاهدی ) » به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما