علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی در یادداشتی نوشت: برای بازدید از پیشرفت کار مرمت، کاوش و انجام زیرساختهای مربوط به «ماسوله» که مراحل و آمادهسازی آن برای ثبت جهانی را طی میکند و نیز افتتاح چند طرح و برنامه کاری سفری سه روزه به استان گیلان داشتم.
گیلان با نام بزرگان و مشاهیر و مفاخر بزرگ ایران آمیخته است: شیخ زاهد گیلانی، آیت الله العظمی محمد تقی بهجت فومنی، میرزا کوچک خان جنگلی، پروفسور مجید سمیعی، پروفسور فضل اله رضا، دکتر محمد معین (صاحب لغت نامه)، کیومرث صابری (گل آقا) دکتر محمود بهزاد، هوشنگ ابتهاج (سایه)، ابراهیم پور داود، محمد جعفر جعفری لنگرودی، محمد علی مجتهدی، سمیعی گیلانی، کاشف السلطنه و ده ها تن از دیگر شخصیت های فرهنگی، علمی کشور را دارد.
استان گیلان دارای ۵۲۰۰ اثر تاریخی است که ۱۲۷۶ اثر آن ثبت شده است. کاروانسرای «تی تی» در سیاهکل و ۳ سایت از جنگل های هیرکانی ثبت جهانی و یک روستای جهانی به نام روستای جهانی «چادر شب بافی» را به نام خود ثبت کرده است.
گیلان دارای ۷ بافت تاریخی شامل: رشت، لاهیجان، لنگرود، رودسر، املش، بندر انزلی و ماسوله است. این استان دارای ۲۷۰۰۰ هنرمند صنایع دستی می باشد که در ۸۰ رشته مشغول کار هستند.
در بازدید از شهر تاریخی ماسوله، فرماندار فومن، شورای اسلامی و شهردار ماسوله گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه زیرساخت و عمران و آبادانی ماسوله را ارائه کردند. با دو تن از باستان شناسان چینی که در کاوش های جدید ماسوله به همکاران میراث فرهنگی استان کمک می کنند نیز ملاقات و از آنان جویای مراحل پیشرفت و ارائه نتایج مطالعات و کاوش های انجام شده شدم. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، مدیر پایگاه ماسوله و مدیرکل امور پایگاه های میراث ملی و جهانی معاونت میراث فرهنگی نیز گزارش هایی را ارائه کردند.
در یادمان میرزاکوچک خان جنگلی مقامات استان درباره لزوم تدوین طرح جامع یادمان، گزارشی ارائه دادند و خواهان تشکیل بنیاد میرزاکوچک خان جنگلی شدند.
از مرکز تحقیقات و پژوهش های باستان شناسی استان نیز بازدید و درباره تجهیزات فنی مورد نیاز آن مرکز که با همکاری دانشگاه گیلان اداره می شود، بحث و گفت و مقرر شد اقدامات لازم بعمل آید.
با دکتر هادی حق شناس استاندار گیلان دیدار و گفت و گو و درباره توسعه کمی و کیفی فعالیت های حوزه مأموریت وزارتخانه و لزوم حمایت های گسترده استاندار صحبت شد. آقای حق شناس ایده استفاده از تجهیزات سبک و قابل حمل در روستاهای هدف گردشگری استان را برای اسکان گردشگران مطرح کرد.
با حضور آقایان محمدرضا احمدی، جبار کوچکی نژاد نمایندگان رشت و مهرداد گودرزوند چگینی نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی و استاندار رونمایی از پوستر ۱۰ اثر تاریخی مرمتی و نیز پوستر رویداد استارتآپی استان انجام شد.
انتهای پیام/
نظر شما