سرشماری قوچ، میش نژاد خالص ارمنی در منطقه حفاظت‌شده انگوران آغاز شد

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل محیط استان زنجان اعلام کرد که سرشماری قوچ، میش در منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران در شهرستان ماهنشان توسط محیط‌بانان و کارشناسان این اداره انجام می‌شود. 

به گزارش میراث آریا، امجد باقری روز دوشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ بیان کرد: سرشماری قوچ، میش نژاد خالص ارمنی امروز با حضور ۴۲ نفر و در قالب چندین اکیپ به مدت یک روز انجام خواهد شد و در این سرشماری ۴ نفر از کارشناسان و محیط‌بانان استان کردستان نیز حضور دارند. 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط استان زنجان با بیان اینکه با توجه به اهمیت سرشماری در این منطقه که جزو قدیمی‌ترین مناطق حفاظت‌شده در کشور به‌شمار می‌آید، امسال مقرر شد در یک روز و با حداکثر توان سرشماری انجام شود تا از تداخلات آمارها جلوگیری شود. 

باقری به سرشماری‌های سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته (۱۳۳۷) تعداد ۷۱۹ رأس قوچ و میش ارمنی در این منطقه مشاهده و سرشماری شد. 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط استان زنجان با اشاره به اینکه منطقه حفاظت‌شده انگوران با مساحت ۹۲ هزار و ۲۹۷ هکتار از سال ۱۳۴۹ تحت حفاظت قرار گرفته است، افزود: پوشش گیاهی این منطقه عمدتاً شامل لاله واژگون، درمنه، چوبک، گون، شقایق و انواع گیاهان دیگر به همراه درختان و درختچه‌هایی مانند بنه، بادام، گردو و سنجد است. 

او ادامه داد: این منطقه زیستگاه مناسبی برای قوچ و میش ارمنی، پازن و دیگر گونه‌های جانوری از جمله خرس قهوه‌ای، روباه معمولی، سیاه‌گوش، سمور سنگی، کبک دری، غاز خاکستری، افعی‌زنجانی و ماهیانی مانند سفید رودخانه‌ای، سس و اسبله است. 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط استان زنجان خاطرنشان کرد: با توجه به غنای زیست‌محیطی این منطقه و تنوع زیستی آن و قرارگیری یکی از بزرگترین رودخانه‌های کشور در این منطقه تلاش خواهیم کرد تا بخشی از منطقه به عنوان پارک ملی تبدیل شود. 

پناهگاه حیات وحش انگوران که در جنوب شرق منطقه حفاظت‌شده قرار دارد، از سال ۱۳۴۹ به حفاظت درآمده و از سال ۱۳۵۴ به پناهگاه حیات وحش تبدیل شده است. مساحت این پناهگاه ۲۹ هزار و ۸۳۳ هکتار است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101700959
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha