به گزارش میراثآریا، مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور امروز جمعه ۵ بهمنماه ۱۴۰۳ در سفر خود به خوزستان، از میراث جهانی شوش بازدید کرد.
مریم جلالی در حاشیه این بازدید گفت: بسیار خوشحالم که در پایتخت باستانی در شوش پر حکمت، شاهد تداوم دستبافتها و دستسازها و یافتههایی هستم که نشان از فرهنگ قدیمی میدهد، ما ملت ریشهداری هستم و شوش نماد این ریشه است که طی قرنها چطور فرهنگ ایرانی، نمادهای خود را تبدیل به عناصر معماری و صنایعزیستی و دستسازههای که امروز میبینم، کرده است، ما مسئولیت سنگینی داریم در قبال شوش به این دلیل که طی این سالها فرهنگ ما را حفظ کرده است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور افزود: میراثفرهنگی امروز ما صنایعدستی دیروز ما بوده است و برای اینکه میراثفرهنگی، فردا داشته باشیم باید صنایعدستی امروز را در هر جایی که هست پاس بداریم، خانواده ایرانی ثابت کرده که از هیج، هنر آفریده از یک مواد اولیهای که کارایی ندارد، زندگی تولید کرده و از گل خامی که هیچ رنگ و نقشی نداشته، حکمت ساخته است و ما وظیفه داریم این حکمت، دانش و این هوش تاریخی را زنده نگه داریم.
او ادامه داد: علم باستانشناسی کمک میکند به ما که نقش مایههای مواد اولیه و زندگی آن روز را در دنیای امروز معاصرسازی کنیم و به کمک متولیان امر، دهیاران، فرمانداران و همه کسانی که در یستبوم شوش زندگی میکنند مسئول هستیم تا این تداوم را حفظ کنیم، چه در مبلمان شهری، ایجاد محصول و اطلاع رسانی در نسل جدید، که پیوند نسلی ایجاد کند. هر نقش مایهای که در موزهها نگهدای میشود باید به زندگی رنگ و بو دهد چون عصر امروز عصر قصه و روایت است و روایتهای ما انقدر غنی است که می تواند قدرت نرم ایجاد کند.
مریم جلالی گفت: ساحت فرهنگی صنایعدستی مهم است، چون ریشه در تاریخ دارد. صنایعدستی ساحت اجتماعی نیز دارد، چون خانواده محور است، ساحت اقتصادی آن نقش آفرینی میکند چون ارزش آفرینی و درآمد و ثروت تولید میکند، حتی ساحت سیاسی آن قدرت نرم ایجاد میکند و امیدوارم که ما بتوانیم این همگرایی آکنده از معرفت، حکمت، غیرت و همت را کنار همدیگر بگذاریم و بتوانیم شوش را از قصهها، دست سازهها و نقش مایههای شوش را به ذهن مخاطبان بیاوریم که ظرفیت فوقالعادهای دارد و تمام تلاش ما این است که بتوانیم ریشهها را در خدمت رشد بگیریم و معیشت عزت آفرین را هدف کار خود قرار دهیم.
انتهای پیام/
نظر شما