مجتبی گهستونی کارشناس حوزه میراثفرهنگی و گردشگری در یادداشتی نوشت: به ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان پیشنهاد میدهم به دلیل قرارگیری محدوده تالاب بامدژ اهواز در محدوده خط راهآهن، قرار گرفتن تالاب در میان مزارع انبوه و برخوردای روستاهای متعدد در پیرامون آن میتواند این تالاب را در زمره موفقترین سایتهای پرندهنگری قرار دهد.
با توجه به اینکه فصل گرما در خوزستان زودتر از بسیاری استانهای کشور فرا میرسد و دبی تالاب کاهش پیدا میکند خطر تصرف و خشک شدن تالاب بامدژ به عنوان یکی از مناطق زمستان گذرانی پرندگان بیش از پیش است.
بیتوجهای به حیات تالاب بامدژ در سالهای گذشته به قدری فراوان بوده که این تالاب در زمره هیچ کدام از مناطق ۴گانه محیط زیستی پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، منطقه حفاظت شده و همچنین اثر طبیعی- ملی قرار نگرفته است.
پیش از این دفتر بررسیهای زیست محیطی در معاونت مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان عنوان کرده بود؛ انجام برنامهریزی در خصوص مدیریت تالاب، پیشنهاد طرحهای اجرایی و مطالعاتی، ارائه برنامه حفاظت و پایش مداوم منابع تالابی، تعیین کاربریهای متناسب با وضع کنونی تالاب، احیاء عرصههای تخریب شده، آموزش عمومی در سطوح مختلف، قرار دادن تالاب بامدژ در لیست مناطق چهارگانه، ایجاد هماهنگی میان سازمانها و ارگانهای ذیربط با حفاظت تالاب از جمله موارد اساسی و ضروری است که میبایست در مدیریت تالاب بامدژ مد نظر قرار گیرد.
این تالاب میتواند در ایجاد تغذیه و تخلیه آبهای زیرزمینی، تنظیم جریان آب، کنترل سیلابها، تعدیل در آب و هوا، منبع تولید فراوردههای طبیعی، ایجاد مناطق گردشگری، بانک ژن، برگزاری بازدیدهای آموزشی و پژوهشی و... مورد توجه قرار گیرد.
این تالاب در فاصله حدود ۴۰ کیلومتری شمال غربی اهواز و در مسیر راه آهن اهواز بهاندیمشک قرار داد که در میان چشماندازهای شهرستان اهواز نمونه منحصر به فردی است و خرمی و سرسبزی آن در صورت بهرهبرداری صحیح از آن نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند.
انتهای پیام/
نظر شما